Site icon DieHaber.Com

Neonazi davası suya düştü

Almanya’da Neonazilere dönük en büyük davalardan biri olan Koblenz’deki “Aktionsbüro Mittelrhein” davası düştü. 2012 Mayıs’tan bu yana Koblenz Eyalet Mahkemesi’nde devam eden 26 sanıklı dava, çok uzun sürmesi ve üstüne bir de hakim Hans Georg Göttgen’in emekli olması nedeniyle sonlandırıldı. Dava kapsamında şimdiye kadar 337 duruşma gerçekleştirildi.
 
Garip kararla Neonaziler herhangi bir ceza almadan kurtulmuş oldu. Sanıkların çoğu hakkındaki suçlamalara yanıt bile vermedi. 26 sanıkla başlayan, son aşamada 17 sanığa kadar düşen dava, sanıklar hakkında kriminal bir örgüt kurmak, adam yaralama ve mala zarar verme suçlarından açılmıştı. 52 avukat ve 26 sanıklı davanın iddianamesi tam 926 sayfa.
Sanıkların “korku atmosferi yaratarak özgürlükçü demokratik temel düzeni ortadan kaldırmak istediği” belirtiliyor. Sanıkların Bad Neuenahr-Ahrweiler’deki “Braunes Haus”ta (Kahverengi Ev) buluştuğu belirlenmişti. Sanıklar solculara saldırmak, izinsiz gösteri, sprey boyalarla gamalı haç çizmek ve otomobil kundaklamaya teşebbüsle suçlanıyordu.
Davaya hakim olmadı
Duruşmalara katılan bazı isimler hakimin hiçbir zaman davaya tam olarak hakim olamadığını belirterek, “Jüri üyeleri çikolata dağıttı, avukatlar bilgisayarda oyun oynadı, davalılar roman okudu. Yani zaman zaman kendimi tımarhanedeymiş gibi hissettim” dedi

Exit mobile version