Site icon DieHaber.Com

Nasreddin Hoca ile güldüler

Almanya’da Offenbach Kenti Kültür ve Eğitim Derneği(KUBİ) geleneksel her yıl yaptığı Enternasyonal Kültür Haftası kutlamalarını bu yıl hazır cevap ve mizah anlayışlı fıkralarıyla ünlü Nasreddin Hoca ile başlattı. Offenbach Şehir Kütüphanesi’nde Nasreddin Hoca’nın Türkçe ve Almanca olarak anlatıldığı fıkraları katılımcıları gülmekten kırdı geçirdi.

Efsanevi Hoca

Anadolu Selçukluları döneminde Hortu ile Akşehir çevresinde yaşayan, çoğunlukla hazırcevap ve mizah anlayışına sahip bir bilge olarak aksettirildiği hikayelerle efsanevi bir kişi olan Nasreddin Hoca’yı tanıtmak amacıyla yola çıktıklarını belirten Nilgün Burghardt, Neşe Gülgenli ve Alexej Geyer, Offenbach Şehir Kütüphanesi’yle beraber etkinliği gerçekleştirdiklerini belirttiler.
Darmstadt Medet Aslan Müzik Akademisi’nden Fırat Erinç’in saz çalıp söylediği Türkülerle adeta Anadolu’ya götürmesiyle başlayan etkinlik Alman Tiyatro Sanatçısı Sabine Roller’in Nasreddin Hoca’yı tanıtıcı bilgilerle dolu açıklamasıyla devam etti. Bulgaristan göçmeni Celina C.’nin de bir fıkrasını anlattığı Nasreddin Hoca’nın fıkralarını Almanca olarak Alexej Geyer Türkçe’sini ise Nilgün Burghardt anlattı.

Büyük ilgi çekti

Çocukların olduğu kadar ebeveynlerinde büyük ilgisiyle karşılaşmaktan memnun olduklarını söyleyen Offenbach Kubi yetkilisi Nilgün Burghardt, Offenbach Şehir Kütüphane’sindeki etkinlikle küçük çocukları hem eğlendirmeyi, hem de onlara bir şeyler öğretmeyi amaçladıklarını belirtti. Nilgün Burghardt, “Bugün burada çok güzel bir etkinlik yapıldı. Hem eğlendik, hem de birşeyler öğrendik. Eğlenceli olduğu kadar ders veren bir oyundu. İnşallah burda aldığımız dersler gerçek hayatımızda bize örnek olacaktır” dedi. İsa DEVEÇEKEN/ OFFENBACH
Exit mobile version