Site icon DieHaber.Com

MÜSİAD Hessen işadamlarını bilgilendirdi

Almanya’da Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen teşkilatı üyelerini iki önemli konuda bilgilendirdi.

Patent hakkkında bilgi verdi

MÜSİAD Hessen’in Offenbach şehir merkezindeki binasında yapılan bilgilendirme toplantısında Almanya’da patent haklarında uzman avukat olan İlyas Güçlü ile Post Bank Darmstadt Şube Müdürü Fatih Aydoğan iki önemli sunum yaptı. Bu sunumlar öncesi Rhein Main Bölgesi’ndeki Türk basın mensupları ve MÜSİAD üyeleri kahvaltıda biraraya geldiler. MÜSİAD Hessen Başkanı Musa Aydın ve ekibi davetlilerle yakından ilgilendiler.

Markanızı koruyun çağrısı

Genç yaşta olmasına rağmen marka ve patent konusundaki çalışmalarıyla başta Frankfurt olmak üzere Almanya’da adını duyuran avukat İlyas Güçlü, Almanya’daki Türk işletmelere, “Markanızı koruyun” çağrısı yaptı. Ürünler ve işletmeler için isim ve logonun önemini örneklerle anlatan avukat Güçlü, “Almanya gibi bir ülkede firma veya ürün olarak büyümek şansa bırakılacak bir durum değil. Alman Yargıtay’ının markalarla ilgili önemli kararları var. Türk işadamları işin uzmanlarından markayı koruma konusunda mutlaka bilgi almalılar. İlk etapta 10 yıl boyunca markanızı tescil ettirebilirsiniz” dedi.

İspat etmelisiniz

Marka ve patent uzmanı Avukat İlyas Güçlü, bütün işletmelere markalarını tescil ettirmelerini tavsiye ettiklerini ifade ederek, “Başka birisi sizin markanızı tescil ederse ve siz karşı tarafın art niyetini veya kendi markanızın ünlü olduğunu ispat edemezseniz, kaç yıldır kullanıyor olursanız olun, açılan her davayı kaybeder ve bir daha o markayı kullanamazsınız” dedi.

Türkler borcuna daha sadık, daha güvenilir

Genç yaşta Almanya’nın önemli bankalarından Post Bank’ın Darmstadt Şube müdürü olmayı başaran bankacı Fatih Aydoğan, Türk işletmelerinin bankalardan kredi kullanmak istediklerinde dikkat etmeleri gereken konulara dikkat çekti. Almanya’da faizlerin düşük olması nedeniyle bankaların para satmak istediğini belirten Fatih Aydoğan, “Kredi alırken Türk vatandaşı olmak, Alman vatandaşı olmaya göre daha avantajlı. Çünkü Türklerin borçlarına Almanlara göre daha sadık olduğunu biz bankacılar da biliyoruz” dedi.     İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version