Site icon DieHaber.Com

Münih’liler Mevlidi Nebi programında buluştular

Münih’liler Mevlidi Nebi programında buluştular

Açılışını, harikulade Kuran tilavetiyle gönülleri mest eden, Kurra Hafız Abdulkadir Şehitoğlunun yaptığı Proğramda, IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı M. Tayyip Sayan’da bir konuşma yaparak kısaca şu konulara değindi: ‘

‘Rabbimiz; efendimiz hakkında Kuranı Kerimin de, “Sen mutlaka yüksek bir ahlak üzerinesin”, diğer bir ayette ise “Biz seni ancak Alemlere Rahmet olarak gönderdik” buyurarak, onu çok güzel bir şekilde bizlere tarif etmektedir.

Bazı ülkelerde İslama yorum getirme, reform etme çabaları yapılmaktadır. Biz inanıyoruz ki buna muvafık olamayacak, buna güçleri yetmeyecektir, zira bu dinin koruyucusu yüce Allahtır. Rabbim bizi Kuranına ve Rasulunun Sünnetine tabi olanlarda eylesin.’

Bu kısa selamlama konuşmasından sonra mikrofona TC Münih Başkonsolosu Mehmet Günay beyefendi davet edildi. Günay; Annesinin selamını ileterek sözlerine başladı ve bu toplantıda bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirdi. Günay konuşmasını kısaca şu şekilde sürdürdü: ‘Peygamber efendimizi anlamak, onun bize bıraktıklarına sahip çıkmak, müslümanlar üzerine bir görevdir. Allahın emirlerini en iyi şekilde yaşayarak gösteren Peygamber efendimiz, müslümanlara yaşayan canlı örnek teşkil etmektedir. Eğitimin dinimizde ne kadar önemli olduğunu, ilk vahiy ayeti olan İkra Suresinin ilk ayeti teşgil etmektedir, ki bu ayette ‘Oku! Seni yaratan Rabbin adıyla! denmektedir. Almanya da ikamet eden vatandaşlarımız olarak dinimize, kültürümüze ve dilimize sahip çıkmak zorundayız.

Günay; Peygamber efendimizin Veda hutbesinde bizlere emanet ettiği Kuran ve Sünnete sımsıkı sarılmamıza, kardeşliğimizi pekiştirmemiz gerektiğine vurgu yaparak konuşmasına son verdi.

Günay’ın bu duygu dolu konuşmasının ardından mikrofona TC Münih Konsolosluğu Din hizmetleri Ataşesi sayın Sıddık Yılmaz davet edildi. Yılmaz; Proğrama davet edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirterek teşekkürlerini arz etti ve böyle güzel proğramların sıklaştırılarak yaygın hale getirilmesini arzuladığını dile getirdi.

Selamlama konuşmalarının ardından mikrofona yeniden Kurra Hafız Abdulkadir Şehitoğlu geldi. Şehitoğlu programın bu bölümünde ilahi ve Mevlidi Şeriften bir kesit okuyarak, güzel sesiyle dinleyenlerin duygu dolu anlar yaşattı.

Bu hoş seda dolu bölümün ardından Proğrama Prof. Dr. Mustafa Ağırman ile devam edildi. Ağırman konuşmasında özellikle Peygamber efendimizin kendi gençliğine ve ayrıca gençliğe verdiği öneme değineceğini belirtip, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

‘Gençliğinde, etrafındakilerin sıkıntılarını kendine dert edinen bir peygamberimiz var bizim. Daha peygamberlik gelmeden önce kendisine herkesin en emin, en güvenilir kişi dedikleri Muhammedün Emin ismiyle anılırdı. Onun terbiyecisi Allahtı. Zira efendimiz bir Hadislerinde ‘‘Beni Rabbim terbiye etti, çok güzel etti!’ demişti’

Mescidi Nebevinin arsası alımında, arsa sahipleri yetim kardeşlerin hibe etme arzularını kabul etmemiş, arsanın bedelini nakit olarak onlara ödetmişti.

Artık avrupalı müslümanlar buralarda kalıcıdır. Camilerinizi satın alıp, genç nesle dini açıdan gelecek bırakmanız gerekmektedir. Zira ecdadımız geldikleri topraklara geri dönmemiş, gittiği yerlere sancağını dikip, yerleşmiştir.’

Duygu dolu konuşmanın ardından mikrofona Ingolstadt Hafızlık Kursu öğrencisi ve Avrupa Kuranı Kerim Tilavet Yarışması üçüncüsü Muhammed Yusuf Kaya gelerek, dinleyenleri mest eden güzel Kuranı Kerim tilavetinde bulundu.

Exit mobile version