Site icon DieHaber.Com

Müjde!!! Çifte vatandaşlık yolda

ALMANYA’DA genel seçimlerden Olaf Scholz liderliğinde galip çıkan SPD, Yeşiller ve FDP ile kurduğu koalisyon hükümeti için imzaladığı 177 sayfalık protokolde herkese çifte vatandaşlık verileceği kararlaştırıldı. Protokole göre Almanya’da çifte vatandaşlık ve süresiz ikamet imkanı kolaylaştırılırken Müslümanlara ait ibadethanelere koruma desteği verilecek. 

MODERN VATANDAŞLIK YASASI

Ülkede kurulan hükümetin göçmenlere yönelik çok sayıda yenilik ve reform getirdiğine dikkat çeken Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Parlamentosu SPD Milletvekili Volkan Baran, hükümetin modern bir vatandaşlık yasası oluşturduğuna dikkat çekti.

Alman vatandaşlığına alınma sürecinin basitleştirileceğini dile getiren Baran, ’’Vatandaşlığa kabul 5 yıl sonra ve ayrıca 3 yıl sonra süresiz ikamet izni alınmalıdır. Yabancı ebeveynlerden doğan çocukların, ebeveynlerinden birinin en az 5 yıldır Almanya’da yasal ikamet etme koşuluyla Alman vatandaşlığa alınabilecek’’

İLK NESİLE DİL KOLAYLIĞI

İlk nesil göçmenlerden istenen dil şartı seviyesinin düşürüleceğine dikkat çeken Milletvekili Volkan Baran, ’’İlk nesil vatandaşlığa daha kolay alınacak. Sözleşmede Almanya’daki Müslümanların yaşamları da dikkate alınarak Müslüman yaşamının çeşitliliği ve gençlik derneklerinin desteklenecek‘‘

İBADETHANELERE KORUMA

Baran, Müslümanlara ve kurumlarına yönelik artan tehdide karşı kapsamlı koruma, önleme gibi desteklerin sunulacağının belirtildiği sözleşmede dini cemaatler arasındaki iş birliğinin teşvik edileceğine vurgu yaptı.

ASGARİ ÜCRET 12 EURO

Asgari saat ücretinin 12 avroya çıkartılacağı ve seçme yaşının 16’ya indirileceği ifade eden SPD’li Volkan Baran,‘‘Yenilenebilir enerjinin geliştirilmesi için yatırım yapılacak. Bundan başka özellikle büyük şehirlerde yaşanan konut sorununa çözüm getirileceği aktarılarak, yeni hükümetin yılda 400 bin konut inşa etmeyi ve kira artışlarını frenlemeyi hedefliyoruz. Bu konutların 100 bini sosyal konut olacak‘‘şeklinde konuştu. 

Exit mobile version