Site icon DieHaber.Com

Muhsin Şenol'a, Offenbach'ta büyük destek

Almanya’nın Hessen eyaletinde bulunan Offenbach şehrinde yıllardır belediye meclis üyesi olarak görev yapan Türk kökenli siyasetçi Muhsin Şenol, Forum Neues Offenbach (FNO) hareketi tarafından belediye başkanlığına aday gösterildi.
FNO’yu 2011 yılında kurduklarını ve belediye meclisinde grup olarak temsil edildiklerini belirten 44 yaşındaki Şenol, “Ben memleketim Çankırı’dan 1980 yılında 7 yaşında inen işçi çocuğu olarak geldiğim Offenbach’ta büyüdüm, okula gittim, işimi kurdum. Mali müşavirlik yapıyorum. Offenbach benim memleketim. Göçmenlerin mevcut partilerde siyasetin dışına itildiğini görünce, herkesi kucaklayan bir oluşuma gittik. Biz göçmen partisi değiliz. Göçmen değiliz ki göçmen partisi olalım” dedi.
Yeni konut alanları açılacak Offenbach’ta seçmenlerin şehir yönetimine aktif bir şekilde katılmasını isteyen Şenol, “120 bin nüfuslu kentin yaklaşık üçte biri yabancı ve yabancı kökenli, yüzde 10’u ise Türk. Yabancı ve yabancı kökenli çok sayıda olduğu Offenbach’ın en önemli sorunları arasında okullara ve anaokullarına yeterli düzeyde yatırım yapılmaması geliyor. Gençlik çalışmalarına ve sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerine de daha fazla destek verilmesi gerekir. Konut sorununun fazla olduğu Offenbach’ta evlerin sayısının arttırılması ve yeni konut alanları açılması ile bu sorun çözülebilir” şeklinde konuştu.

Trafik sorununu çözecek

Tren biletlerinin pahalı olduğunu vurgulayan Şenol, “Özellikle Frankfurt yönüne giden seferlerdeki tren bilet fiyatlarını düşüreceğiz. Bisiklet yollarını arttıracağız. Kentin doğu bölgesine ulaşımın hızlandırılması gerekiyor. Offenbachlılar havalimanının gürültüsüne katlanıyorlar ancak havalimanı gelirlerinden yeterli düzeyde pay alamıyorlar. Bu eşitsizliğin de önüne geçeceğiz” dedi.

Şimdiden oy verebilirsiniz

Offenbach’ta yaşayan başta Türk kökenliler olmak üzere herkesin desteğini beklediklerini kaydeden Şenol, “10 Eylül 2017 tarihine kadar Offenbach belediye binasının 11. katına giderek oy kullanabilirler” dedi.  İsa DEVEÇEKEN/ OFFENBACH

Exit mobile version