Site icon DieHaber.Com

Minik piyanist herkesi büyüledi

Türk piyanist uluslararası başarı elde etti

Küçük yaşına rağmen kariyerinde oldukça önemli işler başaran 10 yaşındaki Türk piyanist Mert  Hakan Şeker, uluslararası bir müzik yarışmasında önemli bir başarı elde etti. Bu yıl 6. kez düzenlenen yarışmada küçük piyanist kendi dalında birinci oldu.

Piyanist Mert kendi dalında birinci oldu

Geçtiğimiz nisan ayında  Almanya’nın Mühlacker kentinde düzenlenen ve 26 ülkeden yeteneklerin katıldığı Baden-Württemberg Uluslararası Müzik Yarışması’da birinci olan 10 yaşındaki Mert  Hakan Şeker, İsveç’in başkenti  Stockholm’de bu yıl 6’ncı kez düzenlenen uluslar arası müzik yarışmasında da (6.  Stockholm International Music Competition, Sweden) birincilik elde etti.
25-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya 26 ülkeden 10-12 yaş aralığında 23 yetenek katıldı ve piyano dalında Türk piyanist Mert  Hakan Şeker birinci oldu. Ödülü aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Şeker, ailesinin ve eğitmenlerinin kendine verdiği desteten dolayı teşekkür ederek: “Babam her şeyimle ilgileniyor. Moralimin ve enerjimin yüksek olması için çaba gösteriyor. Elena hocam ve  Rüstem Avcı ile birlikte hazırladığımız her yeni program beni daha çok motive ediyor” açıklamalarında bulundu.
Kaynak: Ontrava.com

Exit mobile version