Site icon DieHaber.Com

Milli Takım-Fatih Terim ve Arda Turan

Ama kötü bir yönetimin sonucu bu olsa gerek. Bu sorun başlarken, Fatih Terim krizi iyi yönetemedi.
BANA KALIRSA BİR HOCA PRİM OLAYINA GİRMEMELİ.
Onun işi takımı şampiyonaya götürmektir. Zaten Milli Takım’da prim konuşulması da doğru değildir. Orada para alsan ne olur, almasan ne olur. Zaten takımda hepsi milyonları kazanıyorlar…
Arda’yla başlayayım o zaman.
Sevgili Arda, şöhret olmanın, milyon avrolar kazanmanın bedeli olur. Bunları bilmiyor musun sen?
Belki haklı olduğun bir konuda bir gazeteciye (yaşı ne olursa olsun) fiziki ve sözlü saldırman haksız duruma düşmene neden olmuştur. Ve halkın büyük bir kısmının da gözünden düşmüş durumdasın. Son zamanlarda çok magazin hale geldin. Neredeyse her antrenmandan sonra (sanırım özel uçakla) İstanbul’da soluğu alıyordun. Keşke kendini gerçekten futbola verseydin.
Senden daha yetenekli ve zengin olan, ama buna rağmen profesyonellikten ödün vermeyen takım arkadaşlarını örnek alsaydın.
Arda’yı birileri yönlendirdi fikrine katılmak istemiyorum, ama kendinden bu eylemi yapmasını ancak bunlara bağlıyorum:

ÇÖZÜM KOLAY VE BASİT
Kibrini, egonu kenara bırakarak, senin hakkında bu yazı yazan Bilal Meşe’yi arayıp ona doğruları anlatman lazım. O da ikna olursa bir özür yazısı yazar ve konu kapanır. Haaa… Yapmıyorsa sen de mahkemeye verirsin ve sonucu beklersin, bu kadar basit. Fatih Hoca yönetiminde son şampiyonaya öyle bir matematik sonucu katıldık ki, eğer Albert Einstein yaşasaydı çözemezdi bu formülü. Yine sayenizde aynı şeyleri yaşamaya başladık.
SAYIN HOCAM
Bana kalırsa artık Fatih Hoca dönemi bitti ve bitmeli. Olmuyor işte. Bir yerde bunu kabullenmek lazım. O 90’lı yıllardaki heyecan ve amatör ruhunu kaybetmiş durumundayız.
Bir tavsiyem de federasyona. Başkan kim olursa olsun yeni bir teknik adamla sözleşme yapılırsa, şampiyonadan şampiyonaya mukavele yapılmasında fayda vardır. Başarırız olana yol verilmeli. Çünkü milli takımlarda başarı Avrupa veya Dünya Şampiyonası’na katılmak ve orada derece elde etmektir. Yani sadece katılmak da yeterli değil ve kesinlikle tazminat olayı kalkmalı. Oradaki teknik adam “beni kovsalar da paramı alacağım” düşüncesinde olmamalı.
Bu prim mevzularını ne yazık ki Fatih Hoca iyi yönetmedi. Bence bir hoca baştan prim olaylarına girmemeli. Bu federasyonun işi. Teknik adamın işi takımı şampiyonaya götürmek.
Değerli okurlar, Milli Takım’da teknik adamın (teknik direktör kim olursa olsun) maaşı ve prim olayı baştan yanlış yapıldı. Nedenini açıklayayım sizlere.
Bizim gibi uzun zaman şampiyonalara katılamayan takımlara sadece katılma durumunda prim verilmeli o da sembolik olmalı.
Oraya gelen futbolcular zaten kendi takımlarında milyonları kazanıyorlar. Artı milli bir futbolcu olmak, kendi mevcut transfer değerlerine değer katmıştır.
Değerli hocamızın ülke futboluna katkısı da olmuştur. Herkesin kafasında aklında eski Fatih Hoca kalmalı diye düşünüyorum nacizane.
Eğer Milli Takım Milli Takım sözleri sadece kulağa hoş gelen kelime oyunu değilse, bu böyle yapılmalı ve artık gündemden düşmeli.

Exit mobile version