Site icon DieHaber.Com

Merz ve Becher SPD’ye oy istediler

Merz ve Becher SPD’ye oy istediler

SPD’den yeniden aday olan Merz ve ilk kez aday olacak Frank Thilo Becher seçimler öncesinde sıcak mesajlar verdi. Merz ve Becher, kiraların ödenebilir bir seviyede olmasını, eyalet hükümeti desteğinde herkese yetecek konut yapılmasını, okullarda öğretmen açığının giderilmesini istediklerini söyledi.

SPD’nin seçimlerde hükümete gelmesi durumunda Uyum Bakanı olmasının sözkonusu olduğunu anlatan Merz, “Lise öğretmeni olduğum için eğitimdeki sorunları, özellikle başta Türk öğrenciler olmak üzere göçmenlerin sorunlarını iyi biliyorum. Bunları çözümü için uğraş vereceğim” dedi.

Uyum sorununun sadece yabancıların değil, Almanlarında yaşadıklarını belirten konuşmasında Gerhard Merz, ”Bazı bölgelerden gelen gençlerin eğitimli olmada, iş bulmalarında daha az şansları var. Bu farkı gidermek her gence iş bulunmasında, daha iyi eğitimli olmalarında yardımcı olacağız” diye konuştu. Yıllarca kilisede papaz olarak görev yapan ve Giessen’den seçimde ilk kez SPD’den milletvekilliği için aday gösterilen 55 yaşındaki Frank Tilo Becher ise, seçilmesi durumunda göçmenlerin Almancayı iyi öğrenmelerini, dil ve din bilgisi derslerinin daha iyi düzeyde verilmesi için çalışacağını söyledi. İsa DEVEÇEKEN / GİESSEN

Exit mobile version