Site icon DieHaber.Com

Melek yüzlü Julia Kabaca gelinliğiyle uğurlandı

Kiliseye Julia’nın cenazesi getirilirken tabutun üzerine gelinlik örtüldü. Julia’nın babası İbrahim ve annesi Hediye Kabaca, kızlarının en büyük hayalinin gelinlik giymek olduğu için bu arzusunu yerine getlrdiklerini belirtiler. Julia’nın cenaze törenine başta ailesi ve arkadaşları olmak üzere ikibine yakınkişi katıldı.

Cenaze değil düğün

Kabaca Ailesi cenaze öncesi biricik kızları Julia’nın cenazesi değil düğününü yapacakları mesajını paylaşmış, cenazeye katılanların kesinlikle siyah giyinmemelerini, mümkünse beyaz giyinmelerini paylaşmıştı.

Cenaze töreninde Butzbach Aziz Petrus ve Paulus Cemiyeti Başkanı Yusuf Fırsatbul, “Güler yüzlü yardımsever bir canımızı kaybettiğimiz için çok üzgünüz“ diyerek Avrupa’nın dört bir yanından gelen Kabaca Ailesi’nin yanında olanlara teşekkür etti.
Kardeşi Johannes Kabaca, ikisinin çok sevdikleri İngilizce şarkı, ”Nehir sana akar (river flows in you) piyonada çalınca kilise içinde herkes gözyaşları içinde boğuldu.

Hıçkırık sesleri durmak bilmedi

Cenaze töreninde kilise ve daha sonra mezarlıktaki törene 200’e yakın Türk vatandaşı da katıldı. Ayrıca Julia’nın son yolculuğuna kendisiyle aynı araçta can veren Paula Yalman’nın  annesi Şükriye ile babası Gebro Yalman’da kilisede ve mezarlıktaki törende ön safta yerlerini aldılar. Cenaze taşınırken, Türk cemaati grubunun , ”Dağlar Dağlar“ şarkısı söylemeleri dikkat çekti. Aile, defin töreninden sonra Bürgerhaus Salonu’da yemek ikramında bulundu. İsa DEVEÇEKEN/ BUTZBACH

Exit mobile version