Site icon DieHaber.Com

Matematik Müzesi'nde coşku

Almanya’da AOK Hessen Sağlık Kasası üniversite kenti Giessen’de Matematik Müzesi ve bahçesinde hem çocukların yiyecek ve içeceklere karşı duyarlılığını artırmak hem de onları eğlendirmek amacı taşıyan bir etkinlik düzenledi.

Oyunlarla beş duyu organını tanımayı öne çıkaran etkinlikte çocukların yanınsa anne ve babalar da coşku dolu stressiz  bir gün yaşadılar. Etkinliğin organizatörü AOK Etnik Pazarlama Koordinatörü Necati Sözer, “Ailelere müzik eşliğinde sporun hayatımız için önemine dikkat çekiyoruz. Matematik Müzesi’ndeki eğitici zihinsel oyunlar çocukların çok dikkatini çekti.  Bu aile günümüzde ayrıca çocuklara anne ve babalarıyla ekmeklerini kendilerinin yapmaları fırsatını verdik. Buğdayı taşla ufaladıktan sonra hamur haline getirip ekmek pişirdiler. Oyun ve eğitim parkurlarında eğlendiklerini gördük. Farklı standlarda da beş duyu organlarını kullanarak yiyecek ve içecekleri test ettiler. Onların oyunlarla yeni keşifleri anne ve babalarını da çok sevindirdi. Aile gününün stressiz olmasına büyük önem verdik. Müzeye giriş ücretinin olmaması nedeniyle ilginin yoğun olması da bizi sevindirdi” dedi.

Hessen eyaletinde sağlık kasası AOK’nın bir sonraki aile gününün 17 Eylül’de Bad Hersfeld’de olacağı bildirildi. İsa DEVEÇEKEN/ GİESSEN

Exit mobile version