Site icon DieHaber.Com

Marina Arsangerieva’nın yeni resim koleksiyonu sergilendi

Obertshausen Alman-Türk Kültür Derneği Başkanı Ebru Al’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Hessen Eyaleti milletvekili İsmail Tipi, tüm konukları kendi seçim bölgesinde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Sergiyi düzenleyen sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eden Tipi, Ukrayna ve Çeçen asıllı sanatçının göçmen asıllı insanların toplumumuza kattığı güzelliklerin en önemli örneği olduğunu belirtti. Eserlerin her birinin derin anlamlar içerdiğini belirten Tipi konuşmasını Picasso’nun, “Sanatın amacı, ruhumuzu, gündelik hayatın tozlarından temizlemektir” sözleriyle tamamladı ve konulara güzel bir akşam diledi.

Daha sonra söz alan Almanya Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü sanatçı Marina Arsangerieva’nın Türk toplumu için tanıdık bir kişi olduğunu ve iki yıldır Frankfurt’ta ve Hanau kentlerinde Hessen Türk Toplumu tarafından gerçekleştirilen mülteci projelerinde mültecilere çeşitli sanatsal faaliyetlerle destek olduğuna değindi.

Sanatçının kısa bir özgeçmişini konuklara okuyan Karabörklü, eserlerin neredeyse tamamının “umut” ve “kadın” konulu olduğuna değindi ve bu durumun günümüze ışık tuttuğunu söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Frankfurt Başkonsolosluğu Eğitim Ataşesi Dr. Bora Başaran ve çeşitli sivil toplum örgütü temsilcilerinin de yer aldığı sergide, Mehmet Ali Yıldırım ve Özgür Murat tarafından çalınan enstrümantal müzikler konukların keyifli vakit geçirmesine neden oldu.
 
 
 

Exit mobile version