Site icon DieHaber.Com

Makedonya'da tuzaklara dikkat! Mutlaka okuyun…

Makedonya otoyol gişelerinde 1,50 Euro olan geçişlerde, bozuk paranızın olmaması sebebiyle daha fazla para vermeniz durumunda size para üstü olarak Makedon Dinar’ı veriliyor.
Ödemeyi 5 Euro olarak yapan sürücülere Makedon Dinar’ı iade eden gişe memurları büyük kar elde ediyor.
Geçiş ücretini “Dinar olarak ödendi” diye deklare eden memurlar, çifte kazanç sağlıyor.
Normal geçiş 60 Dinar olmasına rağmen alınan ücret 1,5 Euro
Memurlar 1,5 Euro’yu cebe indirip, kendi cebinden kasaya 60 Dinar koyuyor. Kasa eksik vermediği için vurgun ortaya çıkmıyor. Çünkü 60 Dinar olan geçiş ücreti 1,5 Euro olarak tahsil edildiğinden vatandaşlar zaten 90 Dinar ödemiş oluyor. Aradaki fazlalığın normalde devlet kasasına kalması gerekiyor. Memurlar bu noktada uyanık davranıp ödemeyi Dinar olarak gösteriyor.
Bu sayede her araba başına memurlar en az 30 Dinar para kazanıyor. Yani 50 Cent…
HIZ SINIRI TUZAĞI
Makedonya’da inşaat alanlarından önce izin verilen azami hız bir anda düşürülüyor. 130 ile gittiğiniz otobanda bir anda önce 80, ardından hemen 40’a, 20’ye inmek zorunda kalabilirsiniz. Genelde bu tip alanlarda polis bekliyor. Hızlı gidenlere ceza kesiliyor. Arkanızda uzun kuyruk oluşma riskine rağmen yavaş gitmekte fayda var.
BENZİNLİKLERDE UYANIK OLUN
Makedonya’da bir başka tuzak ise; benzincilerde sizi bekliyor. Özellikle Yunanistan sınırındaki son benzinci bu işi oldukça ilerletmiş durumda.
Deponuzu doldurduktan sonra size “nakit mi, kart mı?” diye sorulduktan sonra verilen akaryakıt litresi olandan daha fazla hesaplanıyor.
Örneğin;
50 litre mazot aldınız. Bu sırada size “ödeme nasıl olacak?” sorusu soruluyor. Siz cevap verirken görevli göstergeyi sıfırlıyor ve hesap makinesine verdiği rakamı gösterip hesabı onun üzerinden yapıyor. Ancak hesap edilen rakam, aldığınız akaryakıtın bedelinden çok daha fazla. Normalde Euro bazında 78 Centten yapılan dizel satışı böylece 1 Euro’yu geçiyor.
www.diehaber.com okuyucularının mutlaka aldıkları litre ve gösterilen fiyatı gözden kaçırmamasını tavsiye ediyoruz.

Exit mobile version