Site icon DieHaber.Com

‘Londra Köprüsü yıkıldı’

Kraliçe 2. Elizabeth

Buckingham Sarayı, 2. Elizabeth’in sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine kraliyet ailesinin üyelerinin yanına koştuğu İskoçya’daki yazlık ikametgah Balmoral Kalesi’nde öldüğünü duyurdu. Kraliçe’nin ölümü ‘Londra Köprüsü yıkıldı’ parolasıyla duyuruldu

“SEVGİLİ ANNEMİN ÖLÜMÜ BENİM İÇİN ÇOK ÜZÜCÜ”

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada Kraliçe bu öğleden sonra Balmoral’da huzur içinde öldü. Kral ve Kraliçe Eşi bu akşam Balmoral’da kalacak ve yarın Londra’ya dönecek. Perşembe, 8 Eylül 2022 denildi. Açıklamada Prens Charles için Kral, eşi Camilla için ise Kraliçe Eşi unvanı kullanıldı. 2. Elizabeth için Buckingham Sarayı’ndan bayraklar yarıya indirildi. Prens Charles yaptığı ilk açıklamada, “Sevgili annemin ölümü benim için çok üzücü” dedi.

CHARLES YENİ KRAL

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümüyle, en büyük oğlu eski Galler Prensi Charles İngiltere’nin yeni kralı ve devlet başkanı oldu.

CENAZE PLANI BASINA SIZDIRILMIŞTI

İngiliz hükümetinin Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün hemen ardından yapılacaklara ilişkin güvenlik önlemlerinin yanı sıra sosyal medya kısıtlamalarının da yer aldığı “Londra Köprüsü Operasyonu” kod adlı planının detayları basına sızmıştı.

Kraliçe’nin tabutu, Buckingham Sarayı’ndan Westminster Sarayı’na bir geçit töreniyle götürülecek. Burada katafalka konulacak tabut, üç gün boyunca günde 23 saat halk tarafından ziyaret edilebilecek. Önemli kişiler için biletler düzenlenecek. Kraliyet ailesinin web sitesi, Kraliçe’nin ölümünü doğrulayan kısa bir açıklamayla siyah renge çevrilecek. İngiliz hükümetinin “gov.uk” uzantılı web siteleri ve hükümet kurumlarına ait tüm sosyal medya hesaplarında siyah bantlara (banner) yer verilecek. Acil olmayan içerik yayımlanmayacak ve yeniden paylaşım (retweet) hükümetin iletişim başkanı tarafından onaylanmadıkça yapılamayacak.

Exit mobile version