Site icon DieHaber.Com

Liderin konuğu Başkent’in Hertha’sı

Almanya Bundesliga’da Cuma akşamı saat 20:30’da SC Freiburg – Borussia Mönchengladbach karşılaşması ile start alacak 9. Hafta karşılaşmalarında heyecan doruklara çıkacak.

Ligde ikinci sırada yer alan Borussia Mönchengladbach takipçiliğini sürdürmek için galip gelmek istiyor.

27 Ekim Cumartesi günü ise 5 karşılaşma oynanacak

Ligin 20 puanlı lideri Borussia Dortmund evinde başkent ekibi Hertha Berlin’i konuk edecek. Hafta içinde oynadığı Şampiyonlar Ligi maçında güçlü Atletico Madrid’i 4-0’lık farklı skorla geçen Dortmund üstün bir formda olduğunu gösterdi. Karşılaşmada Türk Milli Ömer Toprak forma şansı alamayıp yedek kulübesinde bekledi. 9 puanla 9. sırada yer alan Augsburg ise 6 puanla 15.sıradaki Hannover 96 deplasmanına gidecek.

Son şampiyon Mainz deplasmanında

Mainz 05 seyircisi önünde Bundesliga’nın son ve rekortmen şampiyonu Bayern Münih ile mücadele edecek. Levin Öztunalı Mainz, sahasında yıldızlar ordusu  Bayern  Münih’i devirmek için hedeflendi. Düsseldorf- Wolfsburg karşılaşmasında ise Türk Milli Futbolcularının kapışması olacak. Düsseldorf’ta Kaan Ayhan ve Kenan Karaman, Wolfsburg’da ise Yunus Mallı forma giyecek olan Türk milli yıldızlarımız.

Komşu derbisi

Bundesliga’da iki komşu takımın derbi mücadelesin de 1899 Hoffenheim- VfB Stuttgart karşı karşıya gelecek. 3 bin 330 nüfuslu Bundesliga’nın ilk ve tek köy ekibi 1889 Hoffenheim’da Alman Milli forması giyen Kerem Demirbay, Stuttgart’ta ise Türkiye Genç Milli Berkay Özcan ile Alman Mili golcü Mario Gomez takımlarının umut besledikleri yıldızları.

Pazar günü 3 karşılaşma

Almanya Bundesliga’nın 9. haftası 28 Ekim Pazar günü oynanacak üç karşılaşma ile tamamlanacak . Saat 15:30’da (MEZ)1. FC Nürnberg- Eintracht Frankfurt, RB Leipzig-Schalke 04 karşı karşıya gelecekler. Frankfurt’ta Şahverdi Çetin, Leipzig’da Atınç Nukan forma şansı bekleyen Türk futbolcular. Hafta içinde Galatasaray ilke İstanbul’da oynadığı Devler Ligi maçından golsüz berabere dönen Schalke ligdede bu iyi futbolunu sürdürüp yükselişe geçmek istiyor.

Haftanın 17:30 da start alacak son maçında ise 17 puanla 3. sırada yer alan Werder Bremen’in konuğu Bayer Leverkusen olacak. Werder Bremen’de Nuri Şahin, Leverkusen’de ise Avusturya A Milli kalecisi Ramazan Özcan gibi iki tecrübeli Türk futbolcuları bulunuyor.

Exit mobile version