Site icon DieHaber.Com

“Kurtuluş Destanı” beğenildi

Göçmen Kadınlar Grubu

Almanya’nın Nürnberg kentinde üç yıl önce dört kadın tarafından kurulan ve bugün sayıları 350’yi bulan Göçmen Kadınlar Grubu ve Objektif Kültür Merkezi işbirliği ile, Objektif Tiyatrosunda düzenlenen törenle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşkuyla kutlandı. “Kurtuluş Destanı” adlı oyun büyük beğeni topladı.

Açılış, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Ardından “Cumhuriyet Nedir?” adlı bir slayt gösterisi yapıldı. Çocukların, İzmir Marşı eşliğindeki gösterisi büyük beğeni topladı. Cumhuriyetin öncü kadınları draması ve “Memleket” oratoryosu ile program sonlandı.

Göçmen Kadınlar Grubu Başkanı Ebru Sarı ve Objektif Kültür Merkezi Başkanı Cihan Kente, şunları söylediler:

“Göçmen Kadınlar ve Objektif Sahne olarak en başta istedik ki, Nürnberg’de 100’üncü yılımızın heyecanını, mutluluğunu çocuklarımızla kutlayalım. Ücretsiz programımıza büyük ilgi gösterilmesi bizi ayrıca mutlu etti ve keyifli dakikalar yaşadık.”

Cihan Kente, kutlama programı haricinde, Bursa Devlet Tiyatrosu yönetmeni Harun Türköz’ün sahneye koyduğu, Objektif Sahne oyuncularının sahne aldığı “Kurtuluş Destanı” oyununun çok beğenildiğini söyledi. Kente, oyunu, cumhuriyet kadınlarına ithaf ettiklerini belirtti. Cihan Kente, Göçmen Kadınlar grubu ile birlikte bu organizasyonu yaptıklarının altı çizerek, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.

Cumhuriyetin 100’üncü yılı yanı sıra, Objektif Tiyatronun 20’nci yılı da kutlanmış oldu. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version