Site icon DieHaber.Com

KORUMTAŞ’DAN BMW’YE KARŞI BÜYÜK ZAFER

bmw

Almanya’nın Köln şehrinde bulunan Korumtaş Hukuk Bürosu bir ilke daha imza attı. Bugüne kadar Abgasskandalı’nda tüketiciler adına açmış olduğu yüzlerce davayı kazanarak müvekkillerini maddi zarardan kurtaran Avukat Oğuz Korumtaş bunlara bir yenisini daha ekledi.

Bugüne kadar Mercedes, Audi gibi büyük otomobil şirketlerine karşı açtığı davalarda müvekkillerinin haklarını koruyarak binlerce Euro tazminat kazandırdığını belirten Oğuz Korumtaş son olarak BMW aleyhinde açmış oldukları davada büyük bir gelişme yaşandığını belirtti.

MAHKEME BİLİRKİŞİ ATADI

Şimdiye kadar Eyalet Mahkemeleri ve Üst Eyalet Mahkemeleri dizel arabalarda yapılan hileli yazılımı görmezden gelip BMW’nin aleyhinde kararlar aldığını belirten Korumtaş şunları söyledi: “Mahkemeye gerekçesini sunduğumuz belgeleri sadece tahmini ve ispatı mümkün olmayan deliller olarak düşünmekteydi. Bu yüzden mahkemeler işi yokuşa sürüyorlardı. Son olarak BMW’ye karşı açtığımız davada, mahkemeye sunduğumuz belgeler kabul görerek, hiçbir duruşma yapılmadan Köln Eyalet Mahkemesi hakimleri bilirkişi raporu istedi. Bu karar Alman mahkemelerinde nadir görülen çok istisnai bir durum olarak kabul edilir. Mahkemeler daha önceki BMW karşı açılan davalarda bilirkişi raporları için en az 30.000 Euro gider bir değer talep ederlerdi. Bu açtığımız davada hakim, masrafları çok düşük tutarak sadece 2.500 Euro değer kıldı. Bu şu anlama geliyor. Tüketiciler ve BMW mağdurlarına, emsal karar olarak yol açtı” diye konuştu.

 

ARACINIZIN ABGASSKANDALI KAPSAMINA GİRİP GİRMEDİĞİNİ AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK ÖĞRENEBİLİRSİNİZ…

http://kanzlei-korumtas.de/abgasskandal-schadensersatz/

Exit mobile version