Site icon DieHaber.Com

KORONAVİRÜS KASIRGASI

KORONAVİRÜS KASIRGASI

ÇİN’İN Vuhan kentinde başlayıp tüm dünyaya yayılan koronavirüs, Almanya’da büyük bir krize neden oldu. Geç alınan önlemler, ülkeyi bir anda ekonomik felaketin eşiğine getirdi. Başbakan Angela Merkel ipleri eline aldı, tüm eyalet başbakanları ile üst üste toplantılar yaparak krizi tek elden yönetti. Bu süreçte pnömokok aşısı olmaya giden Angela Merkel, kısa süre sonra gönüllü olarak karantinaya girdi. Merkel’e aşıyı yapan doktorun koronavirüs testi pozitif çıktı. 2 hafta süre karantinada Başbakan Merkel’e yapılan 3 test de negatif çıkınca Merkel yeniden başbakanlığa döndü.

YÜZDE 80’E BULAŞACAK

KORONAVİRÜSÜN Almanya’da yaşayan insanların yaklaşık yüzde 80’ine bulaşacağını belirten Angela Merkel, bilim adamlarının yaptığı bu tahmini kamuoyu ile paylaşsa da, halkın büyük çoğunluğu ilk etapta durumun ciddiyetini anlamadı. Bir süre sonra virüs hızla yayılmaya başladı. Üst üste önlemler alındı, ancak virüs durdurulamadı. Virüsün bulaştığı insanların sayısında oran olarak hafif gerileme görüldüğü bir dönemde “acaba önlemler gevşetilebilir mi” diye düşünülürken, uzmanlar uyarıda bulundu. Ölüm oranı düşük olduğu dönemde Robert Koch Enstitüsü Başkanı Lothar Wieler, “Biz bu pandeminin henüz başındayız” açıklamasını yaptı. Ardından Sağlık Bakanı Jens Spahn, “Fırtına öncesi sessizlik dönemindeyiz” dedi. Ve bu açıklamalardan kısa süre sonra hastaların ve ölenlerin sayısında önemli oranda artış oldu.

ÖLÜM ORANI ARTTI

ALMANYA’DA hastalık ilk önce çok düşük seviyelerde seyretti. Ölüm oranı tüm ülkeler arasındaki en düşük ölüm oranı olarak dikkat çekti. Sadece yüzde 0,3 oranında olan ölüm oranı, gazetemizin baskıya girdiği saatlerde 5 misli artış ile yüzde 1,5’e yükselmişti. Ve Almanya’da koronavirüs krizi giderek büyüyor. Halbuki Almanya’da daha kısa süre öncesinde “Koronavirüs yatay seyre döndü, ilk önce gençleri yeniden dışarıya salabiliriz” açıklamaları yapılmış ve önlemlerin artık gevşetilmesi bile gündeme getirilmişti. Hasta sayısı 100 bin iken, ölenlerin sayısı da 1600 dolayında idi. Bu rakamlarla Almanya, hastalığın yayıldığı Çin’i geçmiş oldu. Büyük şirketler yavaş yavaş zor duruma girmeye başladı. Adidas şirketinden sonra Tchibo da kira ödemeyeceğini bildirdi. Bu açıklama tepkilere yol açtı.

Exit mobile version