Site icon DieHaber.Com

Konut kredisi kullananlara iyi haber

Merhaba Değerli Okuyucular,
Hatırlayacağınız gibi, daha önceki yazılarımızda sizlere konut kredilerinde cayma hakkından, bu hakkın nasıl kullanılacağından ve bunun vatandaşlarımıza ne gibi yararlar sayğlayacağından bahsetmiştim. Konut kredileriyle alakalı, bu kredileri denetlemeye yetkili kurumun son araştırmalarına göre, ING Diba ve Sparkasse bankalarından 2010 ve 2011 yılında kredi kullanan vatandaşlarımız için, bu kredi sözleşmelerindeki hatalardan dolayı büyük avantajlar ortaya çıkmıştır. Peki bu avantajların ne olduğundan bahsetmeden önce konut kredilerinde cayma hakkıyla alakalı küçük bir hatırlatmanın yerinde olacağı kanaatindeyiz.

Konut kredilerinde cayma hakkı ne anlama geliyor?

Kredi kullanan tüketici, sözleşme uyarınca sahip olduğu hakları, sözleşmeden hangi şartlarda cayabileceği konularında bilgilendirilmemekte ve bu sebepten hukuken sahip olduğu haklar kısıtlanmaktadır. Bu durumlar sözleşmelerdeki eksiklikler olarak nitelendirilmekte ve sözleşmeyi imzalayan tüketici sözleşmeden cayarak ödediği fazla tutarı geri alma, kredisine daha düşük faizle devam etme gibi haklara kavuşmaktadır.

Bu yeni gelişme tüketiciler için ne anlama gelmektedir?

Söz konusu gelişme, özellikle ev inşa etmek için 2010 ve 2011 yıllarında ING Diba ve Sparkasse bankalarından kredi kullanan tüketicileri ilgilendirmektedir. Bu tür bankalar genellikle tüm tüketicilerle aynı matbu kredi sözleşmesini imzalamakta, dolayısıyla bu kredideki hatalardan dolayı birçok tüketici ayna anda bankayı dava etme ve uğradığı zararları tazmin etme ile krediden cayma hakkını elde etmektedirler. Alman Yargıtayı’nın da Az. XI ZR 424/15 numaralı kararında belirttiği gibi, söz konusu tek tipte hazırlanmış sözleşmeler hatalar içermekte ve tüketicilerin mağdur olmasına sebebiyet vermektedir.

Bu bankalardan kredi kullanan vatandaşlarımız ne yapmalıdır?

Öncelikle söz konusu kredi sözleşmelerinin alanında uzman hukukçular tarafından incelenip, bu sözleşmelerdeki hataların tespiti gerekmektedir. Bu tespitin ardından dava süreci başlamakta, tüketicilerin hakkı mahkeme yoluyla talep edilmektedir. Bu noktada hukuk sigortaları da devreye girmekte, bu davalara ilişkin tüm masrafları üstlenmektedirler.
Korumtaş Hukuk Bürosu olarak yaklaşık 20 yıllık mesleki tecrübemiz ve özellikle Banka Hukuku’yla alakalı olarak kazandığımız sayısız davaya dayanarak söylüyoruz ki, haklarınızı en iyi ve doğru şekilde savunmak için buradayız. Sizler de bu kredi sözleşmelerindeki hatalardan dolayı yüksek faizlerden kurtulabilir, kredi sözleşmenize göre yüksek tutarları bankalardan geri alabilirsiniz. Sizleri ücretsiz danışmanlık görüşmesi için ofisimize davet ediyor, saygılarımı sunuyorum.

Exit mobile version