Site icon DieHaber.Com

Kömürsüz bir geleceğe doğru

100’den fazla ülkede 5 milyondan fazla destekçisi ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan WWF, Bonn’da devam eden 23. İklim Değişikliği Konferansı’nda Kömür Sonrası Enerji Küresel İttifakı’nın kurulmasına ilişkin değerlendirmelerini kamuoyu ile paylaştı.

Artmaya başladı

Dört yıllık bir duraklamanın ardından, karbon emisyonlarının kömür tüketimi sebebiyle yeniden artmaya başladığı bu dönemde, 20 ülke ve bölgenin birlik olarak kömürden enerji üretiminin sona ermesi için harekete geçtiklerini vurgulayan WWF, ittifakın kömür bağımlılığını azaltmak için ihtiyaç duyulan ortak iradeye iyi bir örnek oluşturduğunu ifade etti.
WWF’in Küresel İklim ve Enerji Programı Lideri Manuel Pulgar Vidal “Bilim açıkça ortaya koyuyor ki, Dünya’nın 1,5 derece ısındığı senaryoda kömüre yer yok. Toplumlar ve ekonomi, gezegenimiz için faydalı temiz enerji kaynaklarından güç almalı. Bu ülkelerin attığı adımları mutlulukla karşılıyoruz. İttifak sayesinde ortak bir gelecek vizyonu hayata geçirilebilir fakat henüz yolun başındayız” dedi.
 

Exit mobile version