Site icon DieHaber.Com

Köln DİTİB Merkez Camii’nde Ramazan Bayramı

Köln DİTİB Merkez Cami

Binlerce Müslüman, sabahın erken saatlerinde camiye akın ederek bayram namazını birlikte kıldı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey, Köln Merkez Camii’ndeki bayram vaazında birlik ve beraberlik duygusuna vurgu yaptı. Kuzey, bayramların kardeşlik, dostluk, sevgi, saygı ve muhabbet gibi insani ilişkilerin pekiştirildiği günler olduğunu belirtti.

Ancak, Kuzey aynı zamanda, bu yıl bayramların önceki yıllara göre daha buruk ve eksik yaşanacağını ifade etti. Depremde sevdiklerini kaybeden ailelerin ve mağdur, mazlum, kimsesiz, öksüz ve yetimlerin hatırlanması gerektiğini vurgulayan Kuzey, bayramın insanlara teslimiyet bilincini, tevhidi, vahdeti, empati yapmayı, orucun doğru tanımını ve tutmayı öğrettiğini söyledi.

Bayram hutbesini okuyan cami din görevlisi Gökhan Uygun da bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesiyle insanları birleştiren ilahi armağanlar olduğunu belirtti. Bayramın barış, esenlik, yardımlaşma, dayanışma, karşılıksız verme ve infak gibi değerleri vurguladığını ifade eden Uygun, bu bayramın nefislerin arınması ve malların paylaşılması gibi önemli mesajlar içerdiğini söyledi.

Köln DİTİB Merkez Camii’ndeki bayram kutlamaları, Müslümanların bir araya gelerek bayram sevincini paylaştığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirildiği anlamlı bir etkinlik olarak gerçekleşti. Bayram, Müslüman toplumunun dayanışmasını ve kardeşlik duygularını daha da güçlendirdi.

Exit mobile version