Site icon DieHaber.Com

Almanya'da kızını kaçıran aile yargılanıyor

Almanya’da yaşayan ve kızlarını Türkiye’de zorla evlendirmek isteyen, ancak kız ikna olmayınca ilaçla bayıltıp Türkiye’ye kaçıran bir aile yargılanmaya başladı. Stuttgart Eyalet Mahkemesi’nde görülen davada baba Nusret G. (52) ve anne Hatice G.’nin (52) yanı sıra kızın amcası Yasin G. (45) yargılanıyor. 2011 yılında meydana gelen olayda o zaman 22 yaşında olan kızları Derya’yı (28) kaçırmakla suçlanan aileye mahkeme, suçlarını kabul etmeleri halinde tecilli hapis cezası verilmesini teklif etti. Ancak aile bunu reddetti.

Gözünü Bulgaristan’da açtı

Derya’nın verdiği ifadeye göre Bingöllü aile, kızlarının “batılı yaşam tarzından” ve Derya’nın Muhammet isimli bir sevgilisi olması nedeniyle rahatsızdı. Baba Nusret’in kızı Derya’yı “Eğer evlenmezsen seni öldürürüm” diye tehdit ettiği ve elinden tüm parasını ve pasaportunu iddia ediliyor. Amca Yasin’in kızın kahvesine bir uyku ilacı karıştırdığı, genç kızın gözlerini Bulgaristan’da açtığı öğrenildi.

İki yıl sonra kaçabildi

Derya G., “Bingöl’e geldiğimizde beni köyde zorla Murat isimli biriyle evlendirdiler. İki yıl sonra kaçtım. Önce İzmir’e, ardından da Hannover” dedi. Almanya’ya döndükten sonra suç duyurusunda bulunan Derya’nın şikayeti üzerine annesi, babası ve amcası hakkında dava açıldı. Genç kız, yetiştiği Frankfurt’a dönmeye ise cesaret edemediğini söylüyor. Derya’nın mahkemeye gelerek ifade vereceği belirtiliyor. TIR şoförü olan baba ve serbest meslek sahibi amca Yasin, iddiaları kabul etmeleri durumunda iki yıl tecilli hapis cezasına mahkum edilecekler. Ev kadını olan anne ise 18 ay hapisle kurtulabilecek ve onun da cezası tecil edilecek.

Exit mobile version