Site icon DieHaber.Com

Kenan İmirzalıoğlu, Nürnberg’deki Türk Dizi ve Film Sektörü Üzerine Konuştu

Kenan İmirzalıoğlu

İnterForm Başkanı Adil Kaya’nın yönettiği söyleşide, İmirzalıoğlu, Türk dizi ve film sektörünün dünya çapındaki başarısını değerlendirdi.

İmirzalıoğlu, kariyerine ‘Deli Yürek’ dizisiyle başladığını ve bu dizinin dört yıl sürdüğünü paylaştı. Türk dizilerinin ilk olarak 30 yıl önce Türkiye’de özel kanalların yaygınlaşmasıyla popülerlik kazandığını, daha sonra ise yurtdışına ihraç edilmeye başlandığını ifade etti. Prodüksiyon kalitesinin artmasıyla birlikte Türk dizilerinin global bir fenomen haline geldiğini vurguladı.

Türkiye’nin, dizi ihracatında dünya genelinde ABD’nin ardından ikinci sırada olduğunu belirten İmirzalıoğlu, yıllık ihracat hedefinin bir milyar dolar olduğunu söyledi. Türk dizileri ve filmlerinin 170 ülkede izlendiğini, en çok ilgi gören bölgelerin komşu ülkeler, Balkanlar, Avrupa, Uzak Doğu ve Amerika olduğunu aktardı.

İmirzalıoğlu, Türk dizilerinin komşu ülkelerle yakınlaşmayı teşvik ettiğini, ‘Yabancı Damat’ dizisiyle Yunanistan ile başlayan bir yakınlaşmaya örnek verdi. Kosova’da bir çekim sırasında yaşadığı ilgiyi anlatarak, Türk dizilerinin yalnızca eğlence sektörüne değil, aynı zamanda turizme de büyük katkı sağladığını ifade etti. Özellikle Brezilya’dan Kapadokya’ya turist akınının arttığını, diziler sayesinde Türk dilinin de daha yaygın hale geldiğini belirtti. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version