Site icon DieHaber.Com

Kelkit’li Prens 1. Yaşar halkı selamladı

Altenkirchen Kaymakamlık Hizmet Binası’nda düzenlenen etkinlikte Prens 1. Yaşar Altenkirchen Kaymakamı Michael Lieber tarafından halka tanıtıldı.
Almanya Federal Meclis Milletvekili Erwin Rüdel, Altenkirchen İl Meclis Başkanı Konrad Schwan, Altenkirchen Belediye Başkanı Fred Jüngerich ve Elkenroth Belediye Başkanı Peter Schwan’ında arasında olduğu kalabalığının sevgi gösterisine Marburg Hukuk Fakültesi mezunu kızı Gonca ile el sallayarak karşılık veren Öztürk, yaptığı açıklamada, Altenkirchen’de çok sayıda yabancı kökenlinin yaşadığını belirterek, bir futbol maçından sonra arkadaşlarıyla otururken bu yıl karnavalda bir yabancının prens olarak seçilmesinin güzel olacağını dile getirdiklerini söyledi.
Daha sonra kendisinin konuyu unuttuğunu ancak arkadaşlarının karnavalda prens olması için festival komitesine kendisinin adını verdiğini dile getiren Yaşar Öztürk, sohbetten iki hafta sonra arayan karnaval komitesinin karnaval prensi olması teklifinde bulunduğunu aktardı.

Mutluluk verici bir duygu

Karnaval komitesine prenslik için aralarında kendi isminin de yer aldığı yaklaşık 120 ismin önerildiğini ifade eden Öztürk, “Eşim Hanife ve çocuklarım Ümit ve Gonca ile konuştuktan sonra prens olmaya karar verdim. Geçici de olsa prenslik güzel bir duygu” diye konuştu.
Bir fabrikada kaynakçı olarak çalışan ve ailesiyle Altenkirchen- Elkenroth’ta inşa ettirdikleri bir evde yaşayan Yaşar Öztürk, bu fırsatı kullanarak entegrasyon konusunda mesajlar vermek istediğini belirtti. Prens 1. Yaşar prens seçildikten sonra yaptığı ilk açıklamada, ”Beni bu kentte bir Türk olarak herkes tanıyor, zira ben büyük bir çoğunlukla akraba sayılırm. Daima burda ki insanlarla – örf ve âdetlerimizden vazgeçmeden – güzel anlaşıyoruz ve dolayısıyla bu uzun zaman zarfı içerisinde güzel anılar biriktirdik. Teklif yapıldı ve bende kabul ettim. Bu vesileyle aramızda kurmuş olduğumuz bağ bir kez daha kuvvetlendi. Herşeyin başı saygı ve sevgi olduğunu düşünüyorum” dedi.

Entegrasyona önemli bir örnek

Karnaval Prensi seçildiği için çok sayıda Alman’dan tebrik ve büyük destek aldığını vurgulayan Yaşar Öztürk, ”Ömrümüzü verdiğimiz bu şehirdeki her etkinlikte etkili ve önde olmak bizim toplulumumuz için de çok önemli bir kazançtır diye düşünüyorum. Karnaval prensinin bir Türk olması , bizim toplumumuzun entegrasyon ile ilgili bir sorununun olmadığını, onların eğlence ve geleneklerine de bizzat katıldığımızın ve onlarla birlikte sevindiğimizin de önemli bir göstergesidir“ dedi.

Futbol oynadı yöneticilik yapıyor

Bölgedeki SV Hildburg adlı amatör futbol kulübünde yıllarca sol bek oynadıktan sonra şimdi yönetim kurulunda görev yapan Öztürk, spor, müzik ve özellikle de karnavalların insanları bir araya getirdiğini ve mutlu edebildiğini kaydetti. Almanya her yıl geleneksel olarak kutlanan ve ”beşinci mevsim” olarak adlandırılan karnaval öncesi her bölge kendi karnaval prensini ve prensesini seçiyor. Altenkirchen’de bu kapsamda başlayan karnaval ”Altenkirchen-gökkuşağı gibi renkli” sloganıyla düzenleniyor. İsa DEVEÇEKEN/ ALTENKİRCHEN

Exit mobile version