Site icon DieHaber.Com

Katıla katıla güldürdüler

ALMANYA’DA İstanbul Meydan Sahnesi Oyuncuları Dietzenbach Kenti’ndeki Bürgerhaus’da sahneye koyduğu “Vay Sen Misin Ben Olan?” oyunu ile izleyenleri adeta katıla katıla güldürdüler.
Ömer Pınar’ın yazdığı Galip Erdal’ın yönettiği, Faruk Sofuoğlu’nun yapımcılığını üstlendiği oyunda, bazı insanların karakterlerinin yaşam koşullarına göre değişmeyebileceğini, insanın yedisinde neyse yetmişinde de o olacağı konusu iki farklı evlilik üzerinden mizahi bir dille anlatıldı.

Mutlulukla mutsuzluk, vefa ile hayırsızlık, dürüstlük ile sahtekarlık arasındaki ince çizgiyi gözler önüne seren iki perdelik oyunda; Kemal Kuruçay, Deniz Oral, Tuba Erdem, Ece Müderrisoğlu ve Kemal Zeydan gibi Türk Tiyatrosunun ünlü sanatçıları yer aldı. İki arkadaşın birlikte planlayıp gerçekleştirdiği hırsızlık sonucunda yaşananları iki farklı şekilde anlatan oyunda Türk Tiyatrosunun ünlü oyuncularının performansları beğeni toplarken oyun sonunda tiyatrosever Avrupalı Türkler oyuncuları ayakta alkışladılar.

Her rastlantı tedadüfmüdür?

Oyun aynı kültür ve çevreden yetişmiş iki arkadaşın koşullar aynı olsa bile yapıları gereği farklı kimliklere bürünebileceğinin altını çiziyor. Her rastlantı gerçekten tesadüf müdür? Sorusunu izleyiciye sorduran oyun sorunun cevabını salonu dolduran seyircileri güldürerek veriyor. Oyunun sonunda organizatör Yeşim Zorba Bilgin tarafından sanatçılara teşekkür edilerek çiçek ve hediyeler takdim edildi. Oyunun Genel Sanat Yönetmeni Faruk Sofuoğlu da Almanya’da sahne almanın onlar açısından da büyük mutluluk olduğunu vurguladı. Oyun sonunda sanatçılar çok sayıdaki hayranı ile resim çektirip onları memnun ve mutlu etmeleri beğeni kazandı. İsa DEVEÇEKEN / DİETZENBACH

Exit mobile version