Site icon DieHaber.Com

Kars, Iğdır ve Ardahan'lılar KAZ gecesinde buluştu

Başkanlığını Ercan Özcan’nın yaptığı POYAD ın organizesinde gerçekleşen Kaz Gecesi‘nde Kafkas rüzgarı esti.

Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, çok sayıda dernek başkanı, işadamları ve vatandaşlar katıldı. Gecede konuşan POYAD Başkanı Ercan Özcan, birlik ve beraberliğin en büyük ideallaeri olduğunu söyledi. Vatandan aldıkları kültürün gençlere aktarılmadığı takdirde dernekleri de kurmanın anlamı olmadığını belirten Özcan, ‘‘Kış aylarının vazgeçilmelerinden olan Kaz gecelerini ülkemizden Avrupa‘ya taşımanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bu sayede başta Kars, Ardahan ve Iğdır illerinden gelen hemşehrilerimiz tanışma ve kaynaşma imkanı buluyor. Bu geleneği yaz aylarında Seyranlarla daha ileri taşımak istiyoruz‘‘ dedi.

Yöresel dernekler kültür hazinesi

Türkiye Cumhuriyeti Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ise konuşmasında, ’’Avrupada kurulan yöresel dernekler, öz kültürün yaşatılmasında ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynamaktadırlar. Bu vesile ile POYAD’ı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.
Fahrettin Güneş, Erkan Su, Gonca, Suat Kalaycı ve Yalçın Tekin’in türküleriyle coşan hemşehriler gece geç saatlere kadar halaylar çektiler. Nefes kesen Barış Halk danslarının gösteri davetliler tarafından ayakta alkışlandı. (mozaik-gazete.de)

Exit mobile version