Site icon DieHaber.Com

Karadenizliler Gecesi muhteşem geçti

Almanya’nın Hessen Karadenizliler Derneği’nin geleneksel Karadenizliler Gecesi’nde, yüzlerce Karadenizli kemençe eşliğinde doyasıya horon tepip, gecenin tadını çıkardılar.
Karadeniz’in bütün güzelliklerinin yaşandığı Rödermark kasabasındaki Yıldız Düğün Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte bine yakın hemşehri bir araya gelerek hem hasret giderdi, hem de kemençe tulum eşliğinde gönüllerince eğlendi. Hessen Frankfurt Karadenizliler Derneği Başkanı Sedat Travacı “Amacımız hemşehrilerimizi bir araya getirmek, hasret gidermek, kaynaşmak, tanışmak, dayanışmaya zemin hazırlamak, aileler arası bağları güçlendirerek hep birlikte Karadeniz kültürümüzü yaşamak ve yaşatmaktır“ dedi.

Coştular, coşturdular

Türkiye’den geceye katılan Karadeniz’in başarılı kemençe ustaları ve solistler davetlilere müzik ziyafeti sundu. Piyanist Ali Bulut ile kemençe üstatları İsmail Cumhur, Tahsin Terzi kemençe çalıp söyledikleri yöre türküleriyke hem coştular konukları coşturdular. Karadenizliler Gecesi’nde Almanya doğumlu Karadenizli gençlerin de kemençe çalıp, Karadeniz türküleri söylemesi, horon ve kolbastı oynamaları dikkat çekti.

Türkiye’den geceye katılan Karadeniz’in başarılı kemençe ustaları ve solistler Filiz Yıldırım ve Kurtuluş Eyibi yanı da Hollanda’dan katılan Adem Kotalak’ta davetlilere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu. Etkinlik sonunda dernek yöneticileri tarafından geceye katılan tüm sanatçılara birer teşekkür plaketi takdim edildi. Etkinlik boyunca yöresel yemekler kuymak, siron ve lahana çorbası ve özellikle hamsi gibi lezzet standlarının önünde uzun kuyruk oluştu. İsa DEVEÇEKEN/ RÖDEMARK

Exit mobile version