Site icon DieHaber.Com

Karadeniz Gecesi muhteşem geçti

Etkinliğim organizatörü Orhan Tokcan’ın açış konuşmasıyla başlayan etkinlikte İstiklal Marşı okundu ve Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Karadeniz Bölgesi yerel tv sunucuları Güngör Coşkun ve Emine Türk’ün birlikte sundukları etkinliğin ilk sanatçısı Kenan Yılmaz kemençesi eşliğinde Karadeniz türküleri söyledi, konuklara bol bol horon çektirdi.

Karadeniz’in Gülü olarak bilinen Gülseren Gül okuduğu duygu dolu türkülerle konukları duygulandırdı. Öğlen saatlerinde başlayıp gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren etkinlikte vatandaşlar sahneden ayrılmadı, halka kurarak horon oynadı. Gençler ise son yılların en popüler Karadeniz oyunu Kolbastı adeta kurtlarını döktü.

Tulum ve kemençe resitalleri

Yıllardan beri ünlü ünsüz tüm sanatçılara tulumuyla eşlik eden Şenozlu Recep’in tulum resitali büyük alkış toplarken Karadenizli sevilen sanatçı Herem, birbirinden hareketli şarkıların yanında duygusal şarkılarından da seslendirdi. Sahneyi dolduran Herem’in hayranları, sanatçıya eşlik etti.
Sahneye, ”Horon edin durmayın” diyerek çıkan İsmail Cumhur’un kemençe çalıp söylediği Karadeniz’in sevilen şarkılarına salondakilerde horon ile eşlik edince birden fazla horon halkası oluşturuldu.

Gençlerimiz kendi kültürlerimizi korusun

Karadenizliler Gecesi’nin organizatörü Orhan Tokcan birbirinden güzel türküleriyle geceye renk kattı. “Kültürümüzü genç nesillere aktarmak görevimiz” diyen Orhan Tokcan, ”Amacımız birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde insanlarımızı bir araya toplamak. Bizler istiyoruz ki, yeni nesillerimiz yaşadığımız topluma ayak uydursunlar. Asimile olmadan kendi kültürlerini korusunlar. Bu gecemize Almanya’nın yanı sıra diğer ülkelerden yaşayan hemşerilerimizle bir arada olup, gelecek kuşaklara örnek teşkil etmektir’’ dedi. Özel bir Karadeniz televizyon kanalı gün boyunca etkinliği canlı yayınla vatandaşlara izletti.

 İsa DEVEÇEKEN / RÖDERMARK
Exit mobile version