Site icon DieHaber.Com

Kadına Şiddete Karşı Turuncu Bank Projesi

Fatma Taşan Cebeci

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci ve Belediye Başkan Yardımcısı Christian Vogel, 10 Mart 2024 tarihinde, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) ve Nürnberg Belediyesi’nin iş birliğiyle, kadına şiddete karşı farkındalığı artırmak amacıyla Schuckert Parkı’nda düzenlenen Turuncu Bank’ın açılışına katıldılar.

Projeyi hayata geçiren Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü’nün onursal başkanı Gülseren Suszan Menzel, projenin amacına dair bilgiler verdi: “6 yıl önce bu projeyi başlattım. Mevlana’nın ‘Sen yola çık, yol sana görünür’ sözünden ilham aldık. Amacımız, şiddete maruz kalan kadınlara dikkat çekmek ve kadınlar arası dayanışmayı pekiştirmektir. Almanya’da ve Türkiye’de kadına yönelik şiddetin boyutlarına dikkat çekerek, toplumda bu konuya yönelik bir farkındalık yaratmak istedik.”

Projede, daha önce toplanan bağışlarla Konya/Derbent’te Türk-Alman Dostluk Ormanı’nın kurulmasına katkı sağlandı ve kadınlar arası dostluk adına bir Türk Meşesi dikildi. Menzel, “2019 yılında Nürnberg’de, 2021’de Fürth Stadtpark’ında ve 2023’te bir kırmızı bank ekleyerek kadına yönelik şiddete karşı duruşumuzu simgeledik. Bu yıl, Nürnberg’de Turuncu Bank’ı, belediye başkan yardımcısı ve başkonsolosumuzun katılımıyla yerleştirdik. Bankın üzerine kadınların şiddet anında başvurabilecekleri kaynak bilgilerini ekledik,” diye ekledi.

Bu anlamlı proje, kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine dikkat çekmek ve bu konuda toplumsal bilinci artırmak adına atılmış önemli bir adımdır. Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Exit mobile version