Site icon DieHaber.Com

Kadın sağlığı ve hastalıkları

Kadın sağlığı ve kastalıkları

ALMANYA’DA T.C.Frankfurt Başkonsolosluğu Türk Kültür Merkezi Kadınlar Kolu ayda bir düzenlediği geleneksel çay gününde, kadınlarımıza yönelik “Kadın Sağlığı ve Hastalıkları” konulu konferans düzenledi.

Frankfurt Höchst hastanesinin Kadın Doğum bölümünde şef yardımcısı olan Operatör Dr. Nezih Yağcıoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı konferans Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Konferansta başta meme kanseri olmak üzere, kısırlık, menopoz, göğüs ve rahim ağzı konularında kadınların sıklıkla karşılaştıkları sağlık sorunlarıyla ilgili önemli bilgiler veren Dr. Yağcıoğlu, ayrıca aile planlaması hakkında da bilgi vererek, aile planlamasını, “korunma yöntemleri ve çocuk sahibi olamayan infertil çiftlerin değerlendirilmesi” şeklinde iki ayrı başlık altında incelemek gerektiğini kaydetti. Soru ve cevap kısmında katılımcıların sorularını alan Dr. Yağcıoğlu, tüm sorulara ayrıntılı cevap vererek beklentileri karşıladı.

Memnun ayrıldılar

Salonu tıka basa dolduran katılımcılar konferanstan  memnun kalarak ayrıldı ve bu tür faaliyetlerin devam etmesini istediklerini bildirdiler.  Program sonunda Frankfurt Başkonsolosluğu Kadınlar Kolu Başkanı Hikmet Karartı tarafından Operatör Doktor Nezih Yağcıoğlu’na teşekkür edilerek çiçek ve hediye paketi takdim edildi. Etkinlikte Kadınlar Kolu tarafından hazırlanan yiyecek, içecek ve el emeği göz nurundan oluşmuş kermes masalarındaki ürünler satışa sunuldu.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version