Site icon DieHaber.Com

KADIN İŞ DÜNYASI KÖLN’DE BULUŞTU

Kadın iş dünyası ve akademisyen buluşması

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında mali işbirliği ile ilgili bilgiler veren İş geliştirme ve Proje Uzman Şeyda Erciyes ’’Türkiye ile Avrupa birliği arasında fonlar var. Sivil toplum kuruluşlarınında faydalanabileceği bir nevi kendi içersinde fon olabiliyor. 2014-2020 dönemini düzenleyen belgeler sizin için önemli olacak. Stratejik belgeler var ve ona göre proje fikirlerini geliştirmelerini gerekiyor. Fon miktarı 4.5 milyar Avro. Bu projelere genellik online olarak başvuruluyor. Bu projeler için temel başvuru rehberi var. Burada ne kadar bütçeyle nasıl destekler var, nereye başvurulacağını açık açık yazıyor. Bilgilendirme günleri oluyor. Orayada katılabilirsiniz. AB Fonlarına ölçülbilir somut verilerle proje başvurusunda bulunabilirsiniz. ’’şeklinde konuştu.

Dünya genelinde 110 ülkede, 157 merkez ve 3 daimi temsilcilikte, 139 ticaret müşaviri ve ataşe olduğunu belirten Düsseldorf Ticaret Ataşesi Anıl Gürtuna Kaya’ Almanya’da Berlin müşavirlik, Düsseldorf, Frankfurt, Hannover, Hamburg, Stutgart, ve Münih ataşelikler var. Görev bölgemizde Türk asıllı yada yabancı yatırımcı, girişimci, iş yapmak isteyenleri yada mal almak isteyenleri kendi ülkemizdeki muhatalarıyla bir araya getirebilmek ve aynı zamanda mevzuat, kurumlar hakkında bilgiler sunuyoruz. Ticarette her bilgi ve sorunlarınızla ilgili bizimle bilgi irtibata geçebilirsiniz. Ticarette network ağını kullanabilmek ve insanları bir araya getirmek çok önemli. Türkiye ve Almanya arasında ticari olarak çok önemli iki partner. Hali hazırda iki ülke arasında 37,6 milyar doların üzerinde ticaret hacmi var’’ dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) hakkında bilgi veren Uzman Bilge Özbay ’’Yurtdışı Türkler bir diaspora kurumudur. Biz üç bağlamda çalışırız. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız, yani 155 ülkede mukim 6,5 milyonu aşkın Türk diasporasıdır. Yani kökeni Türkiye olan diaporadır. İkincisi soydaş ve akraba topluluklarımız. Diğeri ülkemizde eğitim gören ve bunlara sempatik bağ dediğimiz yabancı öğrencilerdir’ ’dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) eğitim projeleri hakkında bilgiler veren  Ayşe Genez’’ Almanya’da ilkokuldan üniversiyete giden öğrenci sayısı 10 milyonunu üstünde. Bunların içinde yüzden 67’si Alman, yüzde 33’ü ise göçmen ailelerin çocukları. Türklerin oluşturduğu oran ise 6.3’dür. Almanya’nın farklı okul sistemlerinde 650 bin Türk çocuğu eğitim görüyor. Türk öğrencilerin yüzde 47’si mühendislik yüzde 34’u hukuk, ekonomi ve sosyal bilimler okuyor. YTB olarak yurtıdışındaki STK’ bize başvurduğu takdirde materyal malzemeleri veriyoruz. Burslu okumak isteyenler olursa onlara burs veriyoruz’’ şeklinde konuştu.

Psikolog Hamidiye Ünal’da’’ Kadın iş dünyası ve akademisyen buluşması toplantısına katılan davetlilere birer bilgilendirme konuşması yaptı.

Kadın iş dünyası ve akademisyen buluşması toplantısına Almanya’nın değişik şehirlerinden farklı meslek guruplarından yüzün üzeride işkadını ve akademisyen katıldı.

 

Exit mobile version