Site icon DieHaber.Com

İşte Türk işadamını vuran o tetikçi

Almanya’nın Stuttgart kentinde 11 Şubat 2017’de Türk işadamı Şahin Turgut’u (47) vuran saldırganın güvenlik kameralarına yansıyan görüntüsü ortaya çıktı. Alman polisinin elinde bulunan görüntüye göre saldırganın üzerinde kırmızı bir mont ve başında siyah bir bere bulunuyor.

Ağır yaralanmıştı

Reinsburgstrasse’de bulunan Stuttgart’taki Adana Sofrası isimli restoranda yemek yediği sırada gelen telefonla dışarıya çıkan Turgut, burada saldırıya uğramıştı. Saat 23.00 sularında gerçekleşen saldırıda Türk işadamına tam üç kurşun isabet etmişti. Sadece iki metre mesafeden kurşun yağdırılan işadamı, şans eseri saldırıyı ağır yaralı atlattı.

Aynı yerde yemek yemişler

Hollanda plakalı ve muhtemelen siyah bir E serisi Mercedes ile kaçan zanlı tüm aramalara rağmen henüz bulunamadı. Alman polisi, zanlının da olaydan kısa süre önce işadamı ile aynı restoranda yemek yediğini belirledi. Güvenlik kamerasına takılan saldırganın Yugoslav silah üreticisi “Zastava”nın ürettiği CZ 99 marka tabanca kullandığı saptandı. Saldırıda 40 milimetre S&W mermisi kullandığı belirlendi.

Hollanda’da mı saklanıyor?

Alman polisi yaşı 20 ile 30 arasında olduğu tahmin edilen, boyu 1,75-1,80 metre arasında olan, olay gününde hafif sakalı bulunan saldırganı arıyor. Görüntülere göre saldırganın üzerinde olay günü kapüşonlu, iki cebi bulunan kırmızı bir kalın mont, başında siyah bere ve koyu renkli bir pantolon bulunuyordu. Polis saldırganın kim olduğunu bilen veya nerede saklandığı konusunda bilgi sahibi olanların, saldırganın kaçtığı Hollanda plakalı araçla veya silahla ilgili bilgi verebilecek kişilerin 0711-89900 numaralı telefonu aramasını istedi. STUTTGART

Exit mobile version