Site icon DieHaber.Com

İslam ve müslüman düşmanlığı tavan yaptı

İslam ve müslüman düşmanlığı tavan yaptı

Ülkede her iki günde camilere veya müslümanlara karşı saldırı düzenlendiği açıklandı. Sol Parti’nin Federal Meclis’te verdiği ‘Müslüman karşıtı ırkçılık’ konulu soru önergesini cevaplayan İçişleri Bakanlığı’na göre 2019’da toplam 184 İslam karşıtlığı saldırı yapıldı.

Saldırıların 64’ü kin ve kışkırtmadan oluşurken çok sayıda saldırı ise hakaret ve maddi zarar vermeden oluştu. Ayrıca birçok tehdit ve yaralama saldırısı gerçekleştiği belirtilirken rakamların istatistiklere geç gelmesinden sayıların artış göstereceği belirtildi.

Ülkede İslam karşıtı suçların 2017’den beri ayrı kaydedilirken 2018’deki saldırı sayısının 910 olduğu ve bunların 48’nin camilere yönelik olduğu dikkati çekildi. 2017’de ise saldırı sayısı bin 95 idi. Saldırıların yüzde 90’dan fazlasını ırkçılar düzenlemişti.

İç İşleri Bakanlığı, Almanya’daki müslümanların ve dini kurumlarının siyasi motivasyonlu saldırılardan etkilendiğini açıkladı.

Almanya’da 2017’de 56 İslam düşmanlığı şiddet içerikli saldırıda 38 kişi yaralanırken 2018’de 74 suça karşılık 52 kişi yaralandı. Ayrıca iki de cinayet teşebbüsü var.

Ayrıca ülkede iş piyasasında müslümanlar ayrımcılığa uğrarken 2006’dan beri 719 müslümanın dini nedenlerden ayrımcılığa uğradıkları nedeni ile Federal Ayrımcılık Bürosu’na başvurduğu kaydedildi.

Özellikle başörtüsü müslüman kadınların ayrımcılığa maruz kaldıkları belirtilirken Federal Ayrımcılık Bürosu’na başvuranların yüzde 76’nın başörtülü müslüman kadınlar olduğu vurgulandı.

Soru önergesini veren Sol Parti Federal Milletvekili Christine Buchholz, islam karşıtı şiddet ve ayrımcılığın Almanya’nın günlük sorunu olduğunu ifade ederken Federal Hükümet’in ‘İslam düşmanlığı ve müslüman karşıtı ırkçılık yasası’ çıkarmasını talep etti.

Exit mobile version