Site icon DieHaber.Com

Işık Festivali'ne Türk bayrağı damgası

Almanya’nin Giessen kenti yakınlarındaki Laubach kasabasında bu yıl 45’si düzenlenen geleneksel Laubach Işık Festivaline bu yıl ay-yıldızlı Türk Bayrağı damga vurdu.
Kasabadaki derneklerin mumlarla herbirisinin kendilerine özgü motiflerde süsledikleri Laubach Işık Festivalinde en iyi motif daha sonra jüri tarafından değerlendirilmeye tutulup birinci belli olacak.

Ditib Yunus Emre Camii de katıldı

Kasabadaki Işık Festivaline daha önceki yıllarda katılıp, Türk yiyecek ve içecekleri satışı yapan Laubach Ditib Yunus Emre Camii, üç yıldan beri kasabanın saray bahçesindeki mum ışıklarıyla motif çizme etkinliğine katıldılar. Din Görevlisi Bilal Arslan, Kadınlar Kolu ile birlikte, minareli bir cami kubbesi üzerinde ay-yıldızlı Türk bayrağı motifi çizdiler.

1000 adet mumlarla süslenen ay-yıldızlı minareli cami kubbeli motifi çok beğenilip adeta ziyaretçilerin akınına uğrarken Cami Derneği Başkanı Yakup Boran,” Üçüncü kez katılıp yaptığımız motif bu yıl çok çok beğenildi. Ayrıca hem yaparken hemde yaptıktan sonraki görüntüler çok güzel ve zevkli oldu. Yarışmanın sonucunu merakla bekliyoruz. Gelecek yıl bunun için İstanbul Boğazı’nda Avrupa ile Asya’yI birleştiren Fatih Sultan Mehmet Köprüsü motifini yapacağız” dedi.

Bahçelerde renk cümbüşü

Daha önceleri Alman Kayzerlerinin Saray olarak kullandıkları Laubach Schloss’unun 100 bin metrekarelik bahçesi 80 bini aşkın çeşitli renklerdeki mum ve binlerce renkli elektrik ışıklarıyla adeta renk cümbüşüne dönüştü.
Gece saat 24’ü bulduğunda binlerce havai fişekler ve patlayıcı maddeler havaya fırlatılııp izleyenleri büyüledi. Yiyecek ve içeceklerinde sunulduğu gün boyunca süren etkinliklerinde cami derneğininde sunduğu lahmacun, gözleme, köfte, döner ile Türk içecekleri adeta kapış kapışa gitti. İsa DEVEÇEKEN / LAUBACH

Exit mobile version