Site icon DieHaber.Com

Irkçı saldırgana sadece 2 yıl hapis

Savcı tarafından ölüme teşebbüs, yabancı düşmanlığı söylemleri ve uyuşturucu ticareti yapmaktan dolayı 9 yıl 6 ay hapis cezası istenen sanık hakkındaki karar için duruşmaya iki defa ara veren Hakim Dieter Weidlich ve heyeti, sanığın söylemlerinin net bir şekilde yabancı düşmanlığı söylemlerle bağdaşmadığını bildirdi.

KİLOLARCA UYUȘTURUCU VE YÜZLERCE HAPIN BEDELİ 4 YIL

Uyuşturucu bağımlısı sanığın bunun yanında uyuşturucu ticareti yaptığını fakat uyuşturucu çetelerinin ortaya çıkartılmasında emniyet görevlilerine yardımcı olduğunu göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, sanık Bernd K’yı 4 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın uyuşturucudan kurtulması için ayrıca 24 ay terapi göreceğini açıkladı.

HAKİMİN 2 YIL KARARI ȘOK YARATTI

21 Temmuz 2017 tarihinde Oberasbach’daki anne cadde üzerinde sanık Bernd K. ile İtalyan Dondurma dükkanı işleten mağdur İlknur Reiche arasında yaşanan asıl olayla ilgili dava bölümünde ise mahkeme heyetinin verdiği karar davayı izlemeye gelenler arasında şok etkisi yarattı. Sanık Bernd K., mahkeme heyeti tarafından adam yaralamadan dolayı sadece 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ OLAMAZ

Karara büyük tepki gösteren İlknur Reiche, „Ben artık Alman adaletine güvenmiyorum. Savcının iddianemesi, görgü şahitlerinin ifadesi ortada. Mahkeme heyeti neye dayanarak böyle bir ceza verdi anlamış değilim. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Adam beni göre göre hızla yaklaşan aracın önüne attı“ dedi.

HAYATTA OLMAMI SÜRÜCÜYE BORÇLUYUM

Bu gün hayatta olmasını araç sürücüsünün hızlı refleksiyonuna borçlu olduğunu ifade eden Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlknur Reiche, “Sürücü, aracın direksiyonunu sola kırmayıp fren yapmasaydı, aracın altında kalacağım için belki bu gün hayatta olmayabilirdim“ dedi.

KARARA İTİRAZ HAKKIMI DEĞERLENDİRECEĞİM

Sanığın, “Ben bir Almanım” demesinin başkalarını ölüme iteklemesi anlamına gelmediğinin altını çizen Reiche, “Avukatım ile bir araya gelip kararın gerekçelerini sakin bir kafayla gözden geçirip gerekirse karara itiraz etme hakkımı değerlendireceğim“ dedi.

SAVCININ İDDİASI:

21 Temmuz 2017 tarihinde sanığın nişanlısının plastik çöp yazan bidona başka çöp atmasıyla dondurmacı dükkanı işleten İlknur Reiche arasında başlayan sözlü tartışmaya olay yerine gelen sanık Bernd K’da dahil oldu. Sanık, İlknur Reiche ve kızına sözlü ve fiziki saldırıda bulundu. Sanık, nişanlısı ile ‚Ben Alman’ım. Polis bizi destekler. Defolun ülkenize gidin“ diyerek olay yerinden uzaklaştı. Çağrılan polis, “Kişi buraya tekrar geldiğinde bir şey demeden resmini çekin“ tavsiyesinde bulundu. Yaklaşık 45 dakika sonra olay yerine tekrar gelen sanık ile İlknur Reiche arasında ‚Resim çekerdin, çekemezdin‘ tartışması başladı. Park halindeki iki araç arasında bulunan boşlukta başlayan fiziki saldırı, sanığın sol tarafdan hızla gelen siyah aracı görüp İlknur Reiche’yi caddeye aracın önüne iteklemesiyle doruk noktaya ulaştı. Aynı anda aracı gören Reiche’nin refleksi ve aracı kullanan sürücünün yerinde doğru hareket edip direksiyonu sola kırmasıyla aracın tekerinin Reiche’nin kafasının dibinden geçmesi, bir oldu.
Olaydan sonra göz altına alınan ve sorgusundan sonrasa serbest bırakılan sanık, bir gün sonra kiraladığı araç ile Halle kentine gidip burada kendi kullanacağı ve pazarlayacağı büyük miktarda uyuşturucu ve hap temin etti. Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Exit mobile version