Site icon DieHaber.Com

iPhone’un batarya kampanyasına dikkat!

Merhaba değerli okuyucular,
Bugün sizlere kamuoyunu son günlerde oldukça meşgul eden iPhone marka telefonlardaki batarya skandalıyla alakalı güncel bir gelişmeden bahsedeceğim. Öncelikle bu skandalı ilk defa duyan okucularımız için konuyu kısa şekilde özetlemenin faydalı olacağı kanaatindeyim.
Apple yaptığı açıklamayla güncellemeler vasıtasıyla kasıtlı olarak eski model telefonlarının batarya ömürlerini kısaltarak tüketicileri yeni telefon satın almaya sevketmeyi amaçladığını itiraf etmişti. Bunun üzerine tüketici derneklerinden ve kamuoyundan büyük tepki toplayan Apple aleyhine Amerika’da rekor bedelli tazminat davaları açılmış, Apple’ın yeni model telefonlarını satmaya yönelik bu tarz politikası protesto edilmişti.
Bu gelişmelerin ardından Apple 89 Euro olan akü değiştirme ücretini 29 Euro’ya çekerek bozulan imajını düzeltmek maksatlı bir kampanya başlatmıştı. Gelen haberler ise bu kampanyayla alakalı tüketicilerin başını ağrıtacak ciddi problemler olduğu yönünde. Buna göre, Amerikalı teknoloji devinin stokları gelen talebi karşılamaktan oldukça uzak.
Bu sebepten de tüketicilerin haftalarca yeni akü için beklemesi ne yazık ki söz konusu. Üstelik sorun bataryanın gelmesiyle de bitmiyor. Apple Store’lar batarya değişimi için telefonunuzu teslim aldığında ekrandaki ya da video çekimine ilişkin sizin için belki de önemli olmayan fakat tamiri masraflı olan onarımları da yapmayı mecbur kılıyorlar. Bu sebepten de 29 Euro’luk batarya değişim ücreti 400 Euro’lara kadar varabiliyor. Nitekim sadece telefonun ekranına ilişkin onarımların bedeli 150-200 Euro arasında değişiyor.
Söylemek gerekir ki, batarya değişiminin de yukarıda açıklanan gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, mahkeme önünde telefonların geri verilip ödenen tutarların geri alınması mümkün iken vatandaşlarımızın bu kampanyayla gerek zaman gerek de para kaybetmelerini tavsiye etmiyorum. Nitekim Apple’ın bataryalara bilerek zarar verdiğini açıklamasından dolayı zaten ispat yükü bulunmamakta ve hukuk sigortaları da dava masraflarını üstlenmektedir. Bu sebepten vatandaşlarımızı haklarını aramaya davet ediyor, ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK için her daim kapımızın açık olduğunu belirtiyor, saygılarımı sunuyorum.

Exit mobile version