Site icon DieHaber.Com

Hibrit SUV: Toyota RAV4

Elektrikli motoru, benzinli motorla bir araya getiren hibrit teknolojisi, Toyota’nın öncü olduğu konulardan birisi. Daha önce birçok modeline yer verdiğimiz Toyota’nın hibrit modellerinden birisi ise RAV4. 2.5 litrelik atmosferik motoru elektrikli motorla birleştiren RAV4, hem sessiz bir sürüş hem de yüksek verimlilik sunuyor.
Yeni jenerasyonu önümüzdeki sene gelecek olsa da, mevcut jenerasyon bana göre hem tasarım hem de sürüş özellikleriyle keyif veriyor. Kompakt SUV sınıfının ilk temsilcilerinden biri olarak otomotiv dünyasına merhaba diye RAV4 bugün günümüzde gerçek boyutlu SUV’lara yaklaştı. Yani onun yükseltilmiş bir hatchback’den daha fazlası olduğunu açıkça söylemek mümkün.

Düşük tüketim, yüksek performans

2.5 litrelik benzinli motorunun ürettiği 200 beygirlik güç ile Toyota’nın en güçlü hibrit modeli olan RAV4, 100 km’de ortalama sadece 5,1 litrelik bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. 118 g/km gibi düşük bir CO2emisyon değeri sunan RAV4, aynı zamanda kesintisiz çalışan şanzımanı sayesinde 100 km/s hıza sadece 8,3 saniyede çıkıyor.
Segmentinin yaratıcısı RAV4’ün hibrit versiyonu, dört çeker sürüşüyle birlikte zorlu koşulların da üstesinden gelirken, şehir yollarında da vazgeçilmez olduğunu kanıtlıyor. Bir SUV olmasına karşın yüksek yol tutuşa sahip RAV4 Hybrid, tercihe göre Sport, Eco ve Elektrikli mod’larda kullanılabiliyor.
 

Exit mobile version