Site icon DieHaber.Com

Hessen Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın NSU ve Zschaepe sırrı

Gizli servis 21 yıl önce fotoğrafını çekmiş

Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt’ın 1996 yılında izlerini kaybettirmeden kısa süre önce Hessen Gizli Servisi’nin NSU çevresinde bir muhbir barındırdığı ortaya çıktı. Hessen Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın bu bilgiyi yıllarca gizlediği öğrenildi.

21 YIL KASADA KALDI
NSU çevresindeki muhbirin daha 1996 yılında Beate Zschaepe’nin fotoğrafını çekip bunu gizli servise ilettiği saptandı. 14 Eylül 1996 tarihinde çekilen fotoğrafta duvarda asılı olan gamalı haçlı bayraklar, sarhoş Neonaziler ve ırkçı müzik grupları sahnede görülüyor. Fotoğraflarda aynı zamanda gizli servisin muhbiri de var. Ve bu muhbirin varlığı şimdiye kadar hiç dile getirilmedi. Gizli servisin bu fotoğrafı 21 yıl süreyle kasada saklı tuttuğu belirtiliyor.
TEMME NEYİ SAKLIYOR?
Ortaya çıkan bu yeni bilgi, Hessen Gizli Servisi’nin NSU’ya aslında ne kadar yakın olduğunu gösteriyor. Cinayetlerin neden işlendiğinin ortaya çıkmasındaki en büyük engel olan Alman gizli servislerinin rolü aydınlatılmadıkça çözülemeyecek olan cinayetlerden birinde, gizli servis oradaydı.
Kassel’de işlettiği internet kafesinde öldürülen Halit Yozgat’ın öldürüldüğü sırada Hessen Gizli Servisi’nin ajanı olan Andreas Temme’nin olay yerinde olduğu belirlenmişti. Andreas Temme’nin yalan söylediği bariz şekilde ortada olmasına rağmen gizli servisin koruma altına aldığı ajanın sırrı hala aydınlatılamadı.

Exit mobile version