Site icon DieHaber.Com

Hartz IV alıp kaçak çalışana 3 ay hapis cezası

Milyonlarca kişinin çalışmadığı için sosyal yardımla geçindiği ülkede iş yerlerine yapılan baskınlarla kaçak çalışanların tespit edildiği haberleri son günlerde yazılıp çiziliyordu.

3 ay hapis

Osnabrück Gümrük Dairesi geçtiğimiz günlerde bir iş yerine yaptığı baskında Hartz IV ile geçinen 51 yaşındaki bir kadını çalışırken yakaladı. Kadının iş yerinde part time çalışmaya başladığı, çalıştığını İş Ajansı’na bildirmediği ve sosyal yardım alamaya devam ettiği tespit edildi. Konuyu ele alan Osnabrück Sulh Mahkemesi kadın hakkında 3 ay hapis cezası kararı verdi.
Kadının cezası 3 yıl ertelendiği açıklanırken çalıştığı süre boyunca aldığı sosyal yardım miktarının geri ödemesine hükmedildi. Kaçak çalışan kadının 981 Euro haksız kazanç sağladığı aktarıldı.
Osnabrück Gümrük Dairesi’nin Vechta şehrindeki başka bir baskınında ise bir markette çalışan Hartz IV alıcısının İş Ajansı’na bildirdiği süreden daha uzun süre çalıştığının tespit edildiği belirtildi. Sosyal yardım alan 48 yaşındaki kişi Vechta Sulh Mahkemesi tarafından 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve cezanın 3 yıl ertelendiği kaydedildi. (mozaik-gazete.de)

Exit mobile version