Site icon DieHaber.Com

HARIBO, TAM 100 YAŞINDA

HARIBO

Bir çuval şeker, mermerden yapılma bir tezgah, gaz ocağı, küçük bir kazan ve merdane ile yolculuğuna başlayan ve bugün “Çocuk ya da büyük ol, HARIBO’yla mutlu ol” sloganıyla dillere pelesenk olan HARIBO, dünyanın dört bir yanındaki tüketicilerinin sevgisiyle küresel bir markaya dönüştü.

Hans Riegel’in ürettiği lezzetli şekerlemeler, özellikle de şimdiki adı Altın Ayıcık olan “Dans Eden Ayıcıklar” kısa sürede çocuk ya da büyük herkesin neşe kaynağı oldu. Marka kısa sürede Bonn’un önde gelen özel kuruluşlarından biri haline geldi. Kurucusunun tutkusuyla Almanya dışında da kısa zamanda ünlenen HARIBO, uluslararası başarılar elde etti ve meyve jöleli şekerleme ile meyan kökü sektöründe dünya lideri konumuna ulaştı.

Dünyanın en büyük 9. Şekerleme Üreticisi HARIBO

Bu başarı hikayesinin sırrı, her şeyden önce, HARIBO’nun ilk günden itibaren hiç değişmeyen kaliteli ürünleri oldu. Bulunduğu her ülkenin hassasiyetine göre özel olarak geliştirdiği ve farklı lezzet çeşitleriyle zenginleştirdiği ürünleriyle HARIBO, dünyada çocuk ve büyüklerin mutluluk kaynağı olmaya devam ediyor. Üretim kalitesi ve yüksek standartları ile sayısız uluslararası ödülün de sahibi olan HARIBO, aynı zamanda sadece yumuşak şeker kategorisiyle dünyanın en büyük 9. Şekerleme üreticisi. Marka, bugün tüm dünyada günde 100 milyon Altın Ayıcık üretiyor. Günümüzde yaklaşık 7 bin çalışanıyla, Dünyada 10 ülkede 16 tesiste üretim yapan HARIBO, 1000 üzerindeki çeşidini 100’den fazla ülkede satışa sunuyor.

Türkiye’den Orta Doğu, ABD ve Kore dahil 60’a yakın ülkeye ihracat

2001 yılında Türkiye pazarına Pamir Gıda çatısı altında giriş yapan HARIBO, yerel hassasiyetlere ve tüketim alışkanlıklarına göre özel ürettiği ürünlerle Türkiye’de milyonlarca kişinin içindeki çocuksu mutluluğu keşfettiği bir ürün haline geldi. Dünyadaki fabrikaları arasında kapasite olarak 3. büyük fabrika olma özelliğiyle öne çıkan İstanbul-Hadımköy’deki fabrikasındaki tüm ürünlerini helal içerikle üretiyor, bitki ve meyvelerden elde edilen doğal özler ile renklendiriyor.

HARIBO Türkiye; Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesindeki Müslüman ülkeler, Japonya, Kore, Endonezya gibi Asya Pasifik ülkeleri, ABD ve bazı Avrupa’da ülkelerinin de bulunduğu 60’a yakın ihracat ülkesi için %100 yerli üretim yapıyor. Türkiye’de üretilen tüm ürünleri için sığır jelatini kullanan HARIBO, Türkiye’de geçerli TSE, Avrupa ülkelerinde geçerli EHZ ve Güneydoğu Asya’da kabul gören MUI olmak üzere 3 farklı helal sertifikasına sahip.

100 yıllık marka serüveniyle yoluna devam eden HARIBO, dünyanın dört bir yanındaki sevenlerine içlerindeki çocuksu mutluluğu hatırlatmaya devam edecek.

Exit mobile version