Site icon DieHaber.Com

Hannover'li Mustafa Erkan AK Parti'den aday gösterildi

Almanya’nın Hannover kenti yakınlarındaki Neustadt’ta yaşayan Aşağı Saksonya Eyaleti SPD eski milletvekili Mustafa Erkan (34) AK Parti’den Antalya milletvekili adayı gösterildi.
10. sıradan aday gösterilen Erkan, “Bugün  ülkemize daha fazla hizmet etmek, daha güçlü Türkiye için gece gündüz demeden, yorulmadan çalışmak adına Antalya AK Parti Milletvekili Adayı oldum. Güçlü Türkiye’mizin kaderinin belirleneceği 24 Haziran tarihinde siz sevgili büyüklerimiz, kardeşlerimiz ve değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz” açıklamasıyla adaylığını duyurdu.

Belediye başkanlığı yaptı eyalet milletvekili oldu

AK Parti’nin genç milletvekili adaylarından olan Mustafa Erkan SPD tarafından altın çocuk olarak gösteriliyordu. Genç yaşta siyasete atılan Erkan; SPD’nin Gençlik Kolları Başkanlığı, Partinin İl Başkanlığı; doğup büyüdüğüm şehir olan Neustadt’ın belediye başkan yardımcılığı görevleri yaptı. Mustafa Erkan 2013 yılında da Aşağı Saksonya Eyaleti meclisine seçilerek milletvekili oldu. Erkan seçilen en genç milletvekili olmuştu.

Çavuşoğlu özel danışmanı yaptı

Mustafa Erkan 2017 yılında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel danışmanı oldu. Türkiye ile Almanya arasında köprü vazifesi gören Erkan Almanya ile yaşanan krizlerin çözümünde Çavuşoğlu’na büyük katkıda bulundu. Salı günü bir açıklama yapan Mustafa Erkan Antalya’dan AK Parti milletvekili adayı olduğunu duyurdu. Erkan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle Antalya AK Parti Milletvekili Adayı olmanın mutlu sevinci ve gururunu yaşamaktayım.
Genç yaşlarımda çıktığım siyaset yolunda, Almanya’da SPD’nin Gençlik Kolları Başkanlığı, Partinin İl Başkanlığı; doğup büyüdüğüm şehir olan Neustadt’ın Belediye Başkan Yardımcılığı ve Milletvekilliği görevlerine seçilmiştim.  Almanya’dan sonra Türkiye’miz için çalışmaya başlayarak Sayın Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun Özel Danışmanı oldum. Bugün ise ülkemize daha fazla hizmet etmek, daha güçlü Türkiye için gece gündüz demeden, yorulmadan çalışmak adına Antalya AK Parti Milletvekili Adayı oldum. Güçlü Türkiye’mizin kaderinin belirleneceği 24 Haziran tarihinde siz sevgili büyüklerimiz, kardeşlerimiz ve değerli hemşehrilerimizin desteğini bekliyoruz.
Bu görevin şahsım adına hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz eder, bana inanan tüm büyüklerime ve dostlarıma saygı, sevgi ve şükranlarımı sunarım. Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.” Mehmet UZUN-BREMEN

Almanya’nın Aşağı Saksonya Eyaletinin 2013 yılında “en genç milletvekili” olan Mustafa ERKAN, 20 Aralık 1984 tarihinde Almanya’nın Neustadt şehrinde doğmuş ve orada büyümüştür. Mustafa ERKAN’ın ailesi aslen Burdur ilinin Altınyayla ilçesinden kırk beş yıl önce Almanya’ya işçi olarak göç etmiş ve o tarihten itibaren Almanya’da yaşamaktadır.
Erkan, 2002 yılında Neustadt şehrinde Leine-Schule lisesinden mezun olmuş ve öğrenim hayatına “Yüksek Ekonomi” alanında eğitim alarak devam etmiştir. Daha sonra, Almanya’nın Hannover şehrinde, “makina teknisyenliği” alanında üç yıl eğitim aldıktan sonra; Volkswagen şirketinde “makina teknisyeni“ olarak üç yıl çalışmıştır. Erkan, iş hayatını, Volkswagen şirketinden sonra Almanya’nın üçüncü büyük sendikası olan IGBCE´de “siyasi danışman” olarak sürdürmüştür.
Genç yaşta başarıyı yakalamayı kendine ilke edinen Mustafa Erkan, 20 Ocak 2013 tarihinde, Aşağı Saksonya Eyalet Meclisi’nin “en genç ve Türk kökenli milletvekili” olmuştu ve siyasi dünyanın başarılı ve genç yüzü olarak siyaset alanında yerini almıştır.
Mustafa Erkan Aralık 2017´de T.C. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun özel danışmanı oldu.

Exit mobile version