Site icon DieHaber.Com

Hannover ve Paris'te Türk Makineleri Haftası

Türkiye’nin Makinecileri bu yıl “Entegre Endüstri – Bağlan ve İşbirliği Yap” sloganıyla kapılarını açan Hannover Messe’de dünya genelinden 250 bine yakın ziyaretçiyle buluşacak. Endüstriyel otomasyon, hidrolik-pnömatik ve akışkan gücü sistemleri başta olmak sanayi alanında son teknolojilerin sergileneceği fuara 9. kez katılan Makine İhracatçıları Birliği, Türk makinecilere uluslararası alanda önemli ticari işbirliği fırsatları sağlayacak.
Bu yıl partner ülkenin Meksika olacağı Hannover Messe’nin teknolojik anlamda önemli bir buluşma noktası olduğunu belirten Makine İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğluşunları söyledi:
“Endüstrinin tüm bileşenlerinin sergilendiği Hannover Messe’de sayısı 100’ü aşan Türk makinecisiyle birlikte önemli iş bağlantıları kuracağız. Bu yıl partner ülke olan Meksika, hem otomotiv endüstrisinin çok gelişmiş olması hem de Türk makineciler için en büyük ihracat pazarlarından biri olan ABD’ye yakınlığıyla çok önem verdiğimiz bir ülke. Hannover Messe’de yapacağımız temaslarla Latin Amerika pazarındaki varlığımızı güçlendirmek istiyoruz.”
Türkiye’nin Makinecileri, fuarın ikinci gününde Robotation Academy binasında bir kokteyl düzenleyerek tüm paydaşlarıyla bir araya gelecek.

Türkiye’nin Makinecileri Intermat 2018’de

Türkiye’nin Makinecileri aynı tarihlerde, dünya genelinde 167 ülkeden bin 500’e yakın katılımcının bir araya geleceği, iş ve inşaat makineleri alanında düzenlenen en büyük ticari fuarlardan Intermat 2018’e de katılacak.
Türk makine sanayiinin sektörün tüm alt gruplarında söz sahibi olduğunu ve uluslararası fuarlardaki çalışmalarının bu gücü yansıttığını belirten Karavelioğluşunları söyledi:
“Üç yılda bir düzenlenen Intermat Fuarı’na bu yıl Makine İhracatçıları Birliği olarak ikinci kez katılıyoruz. Türkiye inşaat sektöründeki dinamizmi ve özellikle büyük altyapı projelerindeki deneyimiyle iş ve inşaat makineleri teknolojisi alanında güçlü firmalara sahiptir. Firmalarımızın katılımıyla yükleniciler, imalatçılar, ekipman ve çözüm tedarikçileri gibi tüm katılımcılar Intermat’ta önemli işbirliği fırsatları bulacaklar.”
Türkiye’nin Makinecileri ziyaretçilerine Türk firmalarının bilgilerinin yer aldığı tanıtıcı materyaller ile Makine Sanayi Sektör Platformu üyesi sektörel dernek bilgilerinin yer aldığı kataloglar sunacak. Intermat 2018’deki katılımcı firmalar hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçiler, Türkiye İş Makinaları Distrübütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) yetkilerinin de yer alacağı stanttan bilgi alabilecekler.
2017 yılında toplam makine ihracatı 15 milyar dolar olan Türkiye, aynı yılİş ve İnşaat makineleri sektöründe yaklaşık 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Türkiye’nin en önemli ticari partnerlerinden biri olan Fransa ile makine sektöründeki toplam dış ticaret hacmimiz ise 2 milyar dolar.

Exit mobile version