Site icon DieHaber.Com

Gurbetçiler polis şiddetiyle hayatını kaybeden Ümüt Dursun’a ağlıyor

Ümüt Dursun

Almanya’nın Bavyera Eyaletine bağlı Nürnberg kentinde polis şiddetine maruz kalan ve hayatını kaybeden 43 yaşındaki 2 çocuk babası Ümüt Dursun için, Bayreuth Alevi  Kültür Merkez in de bir  tören düzenlendi. Ümüt Dursun un cenazesi buraya getirildi. Törende, Ümüt Dursun’un babası İbrahim Dursun, Kızı Ebru Dursun, Akrabaları, 200’e yakın sevenleri ve  Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül  hazır bulundu

Devlet arkanızda

Başkonsolos Yavuz Kül, İbrahim Dursun’a taziyede bulunarak devletin yanlarında olduğunu belirtti. Kül, ailenin acısını paylaştıklarını dillendirerek, konunun takipçisiyiz dedi.

Teşekkür etti

Baba İbrahim Dursun ise, Yavuz Kül’e teşekkür ederek, bizi yalnız bırakmadınız, sağ olun dedi. İbrahim Dursun, suçluların kısa zamanda cezalandırmasını istedi.

Cenaze içeri alındı

Ümüt Dursun’ ın cenazesi Alevi Kültür Merkezine salonuna alındı. Burada Dede  Erdoğan, dualar okudu ve helallik istedi.

İhmal olup olmadığı araştırılıyor

Nürnberg Başkonsolosu Yavuz Kül, Yerel makamlardan aldığımız bilgiye göre Ümüt Dursunu, polis önce elektroşok ile durdurmaya çalışmış zapt, edemeyince iğne kullanmış dedi. Kül, Henüz kati bir sonuç elde edilmediğini hatırlatarak, olayın derin bir şekilde araştırıldığını söyledi. Olayda ihmal olup olmadığı, savcılık araştırmasından sonra belli olacak.

Cenaze toprağa verildi

Daha sonra Ümüt Dursun’ın naaşı Bayreuth’daki Müslüman mezarlığına getirildi ve burada dualar eşliğinde toprağa verildi

Exit mobile version