Site icon DieHaber.Com

Gurbetçi yazarın üçüncü kitabı yolda

Suna Yıldız Erbay

Annesinin küçük yaşlarda kaybeden ve 43 yıl önce Nürnberg yakınlarındaki Erlangen’de işçi olarak çalışmaya başladıktan sonra evlenip iki çocuk sahibi olan Suna Yıldız Erbay, “Eşimi kaybettikten sonra yazmaya başladım. Beynimde birikmiş tüm sırlarımı kitabıma aktardım.

İstanbul’da Beyoğlu’nda, bir bitpazarında seneler sonra tozlanmış bir şekilde bu kitabı görür, belki etkilenir diye düşündüm. Ben ikon olarak Mona Lisa’nın tablosunu gözümün önüne getirdim. Biliyorsunuz, fareler içinde öldü, öldükten sonra da tablosu paha biçilmez oldu. Kitap içeriğinin yüzde yetmişi hayatımı oluşturuyor. Çocukluğumdan bu zamana kadar yaşadıklarım yer alıyor” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık döneminde Almanya’nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ‘Düsseldorf Buluşması’ konulu toplantıda Türk vatandaşlarına hitap ettiği özellikle  “Şunu bilmenizi, şundan emin olmanızı istiyorum; sizler, asla ve asla yalnız değilsiniz, sizler kimsesiz değilsiniz” diyerek bizlerin arkasında duran konuşmaları beni ve benim gibi bütün Türk vatandaşlarını gerçekten çok etkiledi ve beni vatanıma daha da yakınlaştırdı” dedi.

Türkiye’deki olumlu gelişmelerle ülkesine olan sevgisinin de arttığını belirterek, memleketi Bolu’da AK Parti’ye üye olan ve rozetini takan Suna Yıldız Erbay, ”Türkiye bizim ülkemiz, başka ülkemiz yok. AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin Avrupa ve Dünya’daki itibarının arttığı ortada. Türk vatandaşları olarak AK Parti iktidarının arkamızda olduğunu canı gönülden hissediyoruz“ ifadelerini kullandı. İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version