Site icon DieHaber.Com

Günay Ahmet Can’ın büyük başarısı

Günay Ahmet Can

İlk olarak DLR (Alman Havacılık ve Uzay Merkezi) tarafından ödüllendirilen proje, artık üretime hazırlanıyor. Bu başarı, 7 Ağustos 2022 tarihinde geniş bir kitleye duyuruldu ve proje, DLR ve Stuttgart Üniversitesi’nden maddi ve manevi destek almaya devam ediyor.

“INFERNO” projesi, 21 Mart 2024’te Almanya’nın Böblingen kentinde düzenlenen ve 23 projenin yarıştığı “start.me.up” girişimcilik yarışmasında da birincilik ödülünü kazandı. Projenin ilk tebrikçisi, Bavyera Başbakanı Dr. Markus Söder oldu.

Günay Ahmet Can, kendini şu sözlerle tanımlıyor: “Konya’nın Kulu ilçesinden Almanya’ya göç eden ve başarılı bir iş insanı olan babam Ahmet Can ile annem Nesrin Can’ın oğluyum. 22 Eylül 1997’de Nürnberg’de doğdum ve bir kız kardeşim var, adı Esra, o da öğretmen oldu. Eğitim hayatımı St. Leonard İlkokulu ve Peter Fischer Lisesi’nde tamamladıktan sonra, Stuttgart Üniversitesi’nde Uçak ve Uzay Mühendisliğini derece ile bitirdim.”

Projenin diğer girişimci mühendisleri Nicolas Mandry, Johannes Ritter ve Christian Sautter ile birlikte Günay, şu anda 1:7 ölçekli model üzerinde çalışmalarını sürdürüyor ve test sonuçlarına göre yapılacak revizyonların ardından seri üretime geçmeyi hedefliyorlar.

INFERNO, dikey ve yatay kalkış yapabilme özelliği ile 2028 yılında global yangın söndürme filolarını yenilemeyi amaçlıyor. 2021 yılında kuzey yarımküredeki yangınlar 1.8 milyar ton karbondioksit salımına neden oldu. INFERNO gibi yeni nesil uçaklar, orman yangınlarıyla daha hızlı ve etkili bir şekilde mücadele etme olanağı sunacak. Taner TÜZÜN/NÜRNBERG

Exit mobile version