Site icon DieHaber.Com

Gerginlikler hepimizi etkiliyor

Türk-Alman Sağlık Vakfı

Türk kökenli gençler ile özellikle kadınları partilerini desteklemelerini, aktif olarak partilerinde görev almalarını isteyen Dr. Hahn, Türk çocuklarının yaşına uygun Almanca konuşup bilmelerini istediğini vurgulayıp ,” Türk gençlerinin eğitimli olması başta Almanya ve Türkiye olmak üzere tüm dünyaya faydası olacaktır” dedi.

Hata iki tarafta var. FDP’li Hahn, Almanya’da entegrasyon konusunda Almanya’nın bir kimlik sorunu bulunup, bulunmadığı sorumuz üzerine ise kaçamak yanıt vererek ,” Bunu genel olarak yanıtlamak zor. Bazı çevrelerde uyumda sıkıntılar var, fakat eğitimli uyumlu bir bölümün olduğu da bir gerçektir” dedi.

Hessen’de seçimlerden sonra yine koalisyon kurulma ihtimali olduğunu vurgulayan FDP Partili Hahn , “Almanya ile Türkiye arasında yaşanan gerginlikler hepimizi etkilemekte” dedi ve Alman Federal Hükümeti’nin Türkiye ile özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la karşı “gevşek” bir tavır aldığını öne sürüp eleştirdi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında Almanya’daki uzun süredir yaşayan Türkler üzerine politik etki yapmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Hahn, ”Burada yaşayan Türk göçmenler buradaki politikaya daha fazla ilgi göstersinler. Tabiiki burada sadece Erdoğan hata yapmıyor, Almanya’daki biz politikacıların da göçmen politikasında özellikle Türkler üzerindeki siyasette hatamız yok değil“ diye konuştu.

Çok sayıda Türk Sivil Toplum Yöneticisi katıldı

Neu İ̇senburg’daki bir Türk’e ait İtalyan Restaurant’ı Da Lougi’de düzenlenen ve modaratörlüğünü Rafet Solak’ın yaptığı kahvaltılı toplantıyı çok sayıda Türk sivil toplum kuruluşu ve basını takip etti. Türk Alman Sağlık Vakfı’nın ev sahipliği yaptığı etkinlikte Hanau IHK Başkan Yardımcısı Salih Taşdirek, Avrupa Balkan-Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği ve Frankfurt Türkgücü Başkanı Hüseyin Adalı ile Hessen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Musa Aydın’ da yer aldı. Türk katılımcıların çeşitli konularda sorularına FDP’li politikacının yanıt vermesinin ardından TASV sorumlusu Rafet Solak etkinliğe katılanlara teşekkür konuşması yaptı. Da Lougi Restorant’daki Türk usülü kahvaltı ise ilgiyle karşılandı. İsa DEVEÇEKEN / NEU İSENBURG

Exit mobile version