Site icon DieHaber.Com

Geleneksel son gün iftarı

Almanya’da Frankfurt yakınlarında tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen kur merkezi Bad Homburg şehrinde her yıl Ramazan ayında geleneksel hale gelen halka açık iftar programı yaklaşık 900 Türk, Alman ve değişik din ve milletten katılımcı ile şehrin ünlü Kurhaus Meydanı’nda Ramazan ayının son günü gerçekleştirildi.
Bad Homburg DİTİB Ulu Camii’nin organizesinde gerçekleştirilen program Dernek Başkanı Selami Şahin’in selamlama ve  teşekkür konuşması ile başladı.
İftar programına geçen yılda katılmayan Bad Homburg Büyükşehir Belediye Başkanı Michael Korwisi bu yılda annesinin hastalığını mazeret gösterip katılmamasıyla dikkat çekerken belediye adına encümen Dieter Kraft hazır bulundu.

Güzel kazanımlar devam etsin

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Ramazan ayı boyunca elde ettiğimiz güzel kazanımları sonrada devam ettirelim. Ramazan paylaşma ve dayanışma duygularının pekişmesine, aç, yoksul ve kimsesizlerin halinin daha iyi anlaşılmasına vesile olan  mübarek bir aydır. İyiliğin, güzelliğin, adaletin, güzel ahlakın kalıcı olduğunu hiç bir zaman unutmamalıyız. İnsanları sevgiye, kardeşliğe ve hoşgörüye yönlendiren bu günlerde, umudumuzu, kararlılığımızı ve güvenimizi hiçbir zaman kaybetmeyelim” dedi.
Frankfurt Din Hizmetleri Ataşesi Ramazan Dağlı, “Ramazan ayı, iyilik, yardımlaşma, sevgi ve kardeşliğin her zamankinden daha fazla hissedildiği mübarek bir aydır.’diye konuşarak etkinliği düzenleyen Bad Homburg Ulu Camii yönetime ve misafirlere teşekkür etti.
Ramazan ayının, yaratana saygı ve yaratılana sevgi öğreten Kuran’ı Kerim’in indiği bir aydır” diyerek konuşmasına başlayan Türkiye Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Dr. Muhlis Akar,” Paylaşmanın ve cömertliğin zirveye çıktığı bu ayda, neşemizi ve sevgimizi paylaşarak gönüller arasında köprüler kurmalıyız”dedi.

Ney dinletisi ve ilahiler

Etkinlikte ayrıca Hıristiyan ve Yahudi Cemaati yöneticileride selamlama konuşmalarında dostluk mesajları verdiler. Grup Naturel Sesler’in ney dinletisi ve ilahileriyle süslenen iftar yemeğinde konuşmaların ardından Suriyeli mülteci çocuğu Abdulvahit Alizah tarafından okunan ezanla birlikte oruçlar açıldı. Türk, Suriyeli ve Afganlı gençlerin hizmet ettiği program iftar sonrası yapılan dua ve çay sohbeti ile gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.
İsa DEVEÇEKEN/ BAD HOMBURG
Exit mobile version