Site icon DieHaber.Com

Gaziantepliler Frankfurt’u coşturdu

Gecede açılış konuşmasını yapan Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, “Gaziantepliler olarak genel kültürümüzü, özellikle genç nesillerimize aşılamak istediğimiz gibi, Gazianteplileri bir araya getirerek aralarındaki sosyal bağlarını güçlendirmek istiyoruz. Farklı kültürlerin yaşatıldığı önemli bir gün yaşıyoruz. Başka ülkelerden olan insanların bir arada, kaynaşmasından daha güzel ne olabilir“ dedi.

Geceye katılan Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, ”Gaziantep üzerinden birlik beraberliğinizin sıkı olması için böyle geceler yapıp Avrupa’da olduğunuzu gösterirseniz daha kuvvetli olursunuz.   Dernekler insanlarla pozitif bir ilişki kurabilmek için öncelikle, kuruluş amaçlarından kopmamalıdırlar. Dernek çalışması sabırla, çalışma ekseni kaybedilmeden, gitgide daha geniş bir kesimde ilgi uyandıracak tarzda yapılmalıdır. Bu işlevleri yollardan beri yürüten Gaziantepliler Derneğini kutluyor, yöneticilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Gece’ye katılan iki Hessen Milletvekillerinden SPD’den Turgut Yüksel Gazianteplilerin gecesine 11. kez geldiğini, Gaziantepli olmamasına rağmen vatandaşlarımızın yanında olmaktan mutluluk duyduğunu belirtirken CDU Milletvekili İsmail Tipi ise üçüncü kez katıldığını ifade  ederek, ”Bundan sonrada devamlı geleceğim bu güzel birlik ve beraberliği bir çatı altında tutmaktan emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Gaziantep yöresel türküleri ve yöresel yemekleriyle önemli bir tanıtım yaptı. Frankfurt Grİesheim Saalbau Salonu’nda düzenlenen ve 500’e yakın gurbetçiyi bir araya getiren etkinlikte elde edilen tüm gelirin gönderileceği Gaziantep ve Türkiye’de yaşayan İşitme Engelli çocuklara ve ailelerine bir nebze yardım etmek için bağış etkinliği de düzenlendi. Düzenlenen gecede Gaziantep’in zengin mutfak kültürüne ait örnekler davetlilere sunuldu.

Frankfurt Gaziantep Kültür gecesine katılan küçük davetliler unutulmadı. Profesyonel yüz boyama ekibi canlı renklerle çocukların yüzlerini güldürdü.

Tombala ve açık artırma

Gecede duyma özürlü çocuklar ve ailelerinin yararına tombala çekilişleri düzenlendi. Düzenlenen çekilişte kazananlara arasında Türkiye’de tatil, Gaziantep’e THY Uçak biletleri ve televizyon gibi zengin ikramiyelerin olduğu çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yapılan açık artırmada milli futbolcuların imzalı Türkiye milli forması 350 Euro’ya Hessen Eyaleti CDU’lu Milletvekili İsmail Tipi’ tarafından alındı.

Ayrıca Türkiye’ye Almanya’dan gittiğinde Gaziantepspor forması giyen Beşiktaş’ın Milli futbolcusu Cenk Tosun’un tüm futbolcuların ve yöneticilerin imzasının bulunduğu forması ise 250 Euro’ya gitti.

Müziklerle coştular

Gecenin ilk grubu olarak sahneye çıkan Orhan Mercan ve arkadaşları güzel müzikleriyle geceye neşe ve eğlence kattılar. Ayrıca gecede sahne alan sanatçılara da eşlik ederek alkış aldılar. Damla Koç ve Adnan Orhan buram buram Anadolu kokan türküleriyle salondakileri coşturup hem oynadılar hem oynattılar. Gaziantep’ten geceye katılarak hemşerilerini coşturan yöre sanatçısı Faruk Lök güzel türkülerle geceye ayrı bir renk kattı.Müzikler eşliğinde pisti dolduran konuklar dans ettiler, halaylar çekerek mutlu bir gün yaşadılar.  İsa DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Exit mobile version