Site icon DieHaber.Com

Gaziantepliler Frankfurt‘ta kahvaltıda buluştu

ALMANYA’DA Frankfurt Gaziantepliler Derneği’nin her ayın son pazar günü düzenlediği sabah kahvaltılı buluşmaya yoğun ilgi gösteriliyor. Başta Frankfurt olmak üzere Almanya’nın çeşitli bölgelerinden gelen Gazianteplilerin buluştuğu etkinlikte, katılımcıların beraberinde getirdikleri yiyecek ve içeceklerle hep birlikte kahvaltı yapılıyor. Birlikte yapılan kahvaltı sonrası kadınların yöre türküleri eşliğinde hazırladığı  Gaziantep’e özgü, ”Malhıtalı Köfte” denilen mercimek köftesi adeta kapışıldı.

Amaç kaynaşmak Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkanı Ökkeş Toy, bu gibi etkinliklerle üyeler arasındaki iletişimi en üst düzeye çıkarmak istediklerini ifade ederek, “Sosyal ve kültürel çalışmalarımızın yanında, üyelerimizin birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri için bu gibi kaynaştırıcı etkinlikler de düzenliyoruz. Amacımız Avrupa’da yaşayan Gazianteplileri bir araya getirmek” dedi.

Ökkeş Toy sözlerini “Frankfurt Gaziantepliler Derneği olarak gerek Gaziantep’te, gerekse dünyanın çeşitli şehirlerinde yaşayan Gazianteplilerin haklarını savunmak ve memleketlerine faydalı işler yapmak arzusundayız” diye sürdürdü. olduklarını dile getirdi.

Her ay kahvaltılı buluşma

Frankfurt Gaziantepliler Derneği Başkanı Ökkeş Toy ise her ay düzenlenen kahvaltılı toplantılarda hem üyelerle bir araya geldiklerini hem de davet ettikleri konuşmacıların ve konukların kendilerini bilgilendirdiklerini belirtip ‘Almanya’da ve Avrupa’da kültürümüzü tanıtma noktasında daha aktif olmalıyız. Biz de dernek olarak Gaziantep’imizin hem tarihini hem de kültürünü tanıtma noktasında çalışmalarımızı hızlandırmak için siz hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Bizi desteklerseniz derneğimiz ayakta duracaktır’ dedi. Kahvaltıya iştirak eden Gaziantepli aileler programı düzenleyen dernek yöneticilerine teşekkür ettiler.

Psikolog Doktordan bilgiler

Gaziantepliler Derneği’nin kahvaltılı buluşmasında konuşan Psikolog Dr. Gönül Alkan, depresyonun bir beyin hastalığı olduğunu ancak tüm bedeni ve yaşamı etkilediğini söyledi. Dr. Alkan, ”Depresyon hakkında vereceğim bilgilerde daha derine gidersek bu işin içinden çıkamayız. Bir beyin hastalığı olarak kabul edilen depresyon, diğer tip disiplinlerin çoğunu da doğrudan ilgilendiriyor. Bir çok hastalığı eşlik eden veya neden olan depresyon tedavisiyle diğer hastalıklarda iyileşiyor. Bu durum psikiyatrinin tıpla bütünleşmesi ve beden ve ruh bütünlüğünün birlikte düşünülmesi gerekliğinin ortaya çıkıyor. Bedendeki her hücre beyindeki bir nöronla bağlantılı ve her beyin ise nöronla dış dünya ile bağlantısı var. Dış dünya ile her kişinin yaşadığı krizler sorunlar ve çalışmalar, psikolojinin bedene etkisini oluşturuyor. Toplumuzun yarısında depresif belirtiler görülüyor. Almanya’da yaşayan Türk hastalarım, Türkiye’ye gittiğimizde hastalıklarımız geçer gibi oluyor diyorlar” diyerek hastalık tedavisinde iyi anıların önemine işaret etti. İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Exit mobile version