Site icon DieHaber.Com

Fransa'da Türkçe dersine ilgi artıyor

Fransa’nın Nancy kentindeki Henri Poincare Lisesi’nde Türkçe dersini ikinci yabancı dil olarak seçen lise ögrencileri, Türk dili Öğretmeni Murat Vasif Erpuyan ile birlikte “24. Sonbahar Renkleri ile Türkiye” konulu festivalin açılışı için Nancy’e geldi.
Öğrenciler, Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ile birlikte Sultan Abdülhamit zamanında çekilen ve birçok fotoğraftan oluşan “19. yy sonunda, Yıldız Sarayı’ndaki Osmanlı- Fransız ilişkileri” konulu fotoğraf sergisini gezdiler.

Nancy Belediyesi’ndeki fotoğraf sergisini gezen Türkiye’nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa yaptığı açıklamada, “Sizleri karşımda görmekten ve tanımaktan çok mutlu oldum. Bana yıllar önce üniversite ve doktora tahsilimi yaptığım Nancy kentindeki üniversite zamanımdaki anılarımı yeniden yaşattınız. Beni sevindiren ve duygulandıran bir başka seyde herbiriniz farklı ülke vatandaşlarından oluşan lise öğrencileri olarak okuduğunuz lisede Türkçe dilini ikinci dil olarak seçmeniz oldu. İnsan yaşamında ve meslek hayatında yabancı bir dil bilmenin çok fazla faydası var unutmayın. Bakın yıllar önce tahsilimi yaptığım bu kentte öğrendiğim fransızcamla birgün buraya Türkiye’nin temsilcisi olarak geleceğimi bana yıllar önce söyleselerdi ben bile inanmazdım. İki dil bilmek hatta daha çok dil bilmek insanı zenginleştirir ve gelecek profesyonel çalışmalarında birçok avantajlar sunabilir. Bence hepiniz şanslısınız herbiriniz ikinci bir yabancı dili öğrenmek için Türkçe dersini seçmişsiniz. Birgün Türkiye’ye giderseniz veya ülkenizde yaşayan Türklerle tanıştığınızda çok daha rahat iletişim sağlayacağınız gibi, belki de profesyonel olarak bir Türk şirketinde çalışmanın kapılarını size açabilir” dedi.
Öğrencilerle baştan sona Türkçe konuşan ve onlara festivalde sunulan bu fotoğraf sergisi hakkında çeşitli bilgiler veren Büyükelçi daha sonra ögrenciler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kendisine yöneltilen sorulara tek tek cevap verdi.

Exit mobile version